Το Υπ. Εργασίας για τα εργοστάσια στο Πέρα Χωρίο Νήσου


Διαβάστε επίσης, “62χρονη έχασε το πόδι της σε τροχαίο” και “Ελληνοκύπριος στα χέρια του κατοχικού καθεστώτος”.


Σχετικά με το εργοστάσιο Α. Π. Γεωργιάδης Λτδ η Υπουργός δεσμεύτηκε να απευθυνθεί στο Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για να εξετάσει το θέμα της διακοπής της  λειτουργίας του, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι σε σχέση με τη σημερινή ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων Πέρα Χωρίου Νήσου για τα δύο χημικά εργοστάσια στην περιοχή, το Υπουργείο Εργασίας απορρίπτει τις καταγγελίες ότι οι ενέργειες του αποτελούν προσπάθεια να ριχτεί στάχτη στα μάτια των επηρεαζόμενων κατοίκων.

Συμπληρώνεται ότι όλες οι ενέργειες στις οποίες προβαίνει το Υπουργείο έχουν ως γνώμονα την προστασία των κατοίκων, αλλά βρίσκονται στα πλαίσια της νομιμότητας και της αρμοδιότητάς του.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η Υπουργός Εργασίας, σε καμία περίπτωση δεν δεσμεύτηκε ότι θα ανακαλέσει την άδεια εκπομπής αερίων αποβλήτων την οποία χορήγησε στην εταιρεία Βιοχρώμ Λτδ. «Εκείνο που ανάφερε στους κατοίκους είναι ότι θα παρακολουθεί στενά κατά πόσον οι εκπομπές από το εργοστάσιο βρίσκονται εντός των ορίων της άδειας εκπομπής», προστίθεται.

Σε σχέση με το εργοστάσιο Α. Π. Γεωργιάδης Λτδ, αναφέρεται ότι η Υπουργός δεσμεύτηκε να απευθυνθεί στο Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για να εξετάσει το θέμα της διακοπής της  λειτουργίας του

Αναφέρεται, τέλος, ότι μέχρις ότου συλλεγούν στοιχεία και δεδομένα από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας  για να τεθούν υπόψη του Γενικού Εισαγγελέα, εκδόθηκε ειδοποίηση απαγόρευσης της λειτουργίας συγκεκριμένων βασικών διεργασιών εντός του εργοστασίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ