Κουρσουμπά στο 24H: «Κακοποιούν σεξουαλικά άπορα παιδιά!» (vid)

 


Διαβάστε επίσης: Κυριακίδου: “Προάγει εκμετάλλευση παιδιών ο Ούτοπος” (vid)


 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΕΥΤΥΧΙΟΥ

Αυτό δήλωσε απαντώντας σε ερώτηση μας, μεταξύ άλλων η Επίτροπος Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδα Κουρσουμπά μιλώντας αποκλειστικά στο 24h.com.cy.

Όπως είπε η κυρία Κουρσουμπά, δέχεται συχνά με διάφορους τρόπους καταγγελίες από παιδιά, αλλά και από οικείους στο περιβάλλον των παιδιών, για κακοποιήσεις ανήλικων, μερικές φορές μάλιστα και από την ίδια την οικογένεια και δη τον πατέρα.

Αναφέρθηκε ακόμη στην περίπτωση σε μια οικογένεια που άτομο του περιβάλλοντος των παιδιών, παρενόχλησε σεξουαλικά πέραν των δύο παιδιών στο ίδιο σπίτι.

Την ίδια ώρα, η πρόεδρος Προστασίας των Δικαιωμάτων των Παιδιών απαντά με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο για τις δηλώσεις του υποψήφιου προέδρου Κώστα Κυριάκου γνωστού ως «Ούτοπου», ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ, δήλωσε πως θα έπρεπε να επιτρέπεται δια νόμου η σεξουαλική επαφή με ανηλίκους.

«Τραυματίζουν» παιδιά φυλακισμένων!

Έντονη στις απόψεις της για το θέμα αντιμετώπισης των παιδιών με κρατούμενους τον ένα ή και τους δύο γονείς, παρουσιάζεται η κ. Κουρσουμπά, η οποία μάλιστα -όπως για πρώτη φορά δηλώνει δημόσια- έχει ετοιμάσει τοποθέτηση-εισήγηση την οποία θα παραδώσει στην βουλή  και στους αρμοδίους φορείς και με την οποία θα καταθέτει θέσεις σε σχέση με τα δικαιώματα των παιδιών που έχουν κρατούμενο γονέα.

Όπως είπε η κυρία Κουρσουμπά, δεν πρέπει να τιμωρούνται τα παιδιά και να στερούνται του δικαιώματος να βλέπουν και να συναναστρέφονται με τους γονείς τους επειδή οι γονείς τους εκτίουν ποινή φυλάκισης. «Δεν τιμωρούμε παιδιά, αλλά ενήλικες» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Κουρσουμπά.

Δείτε τη συνέντευξη της κ. Κουρσουμπά στην Άννα-Μαρία Ευτυχίου:

 
Συνέντευξη Λήδα Κουρσουμπά στο 24h από 24hcomcy