Τσέρνομπιλ: Κατέρρευσε μέρος του πυρηνικού εργοστασίου (vid)


Διαβάστε επίσης και δείτε video για το βρισίδι του Κασιδιάρη στον Άδωνι Γεωργιάδη και για το εξώφυλλο της Liberation που αναγράφει “Θεε, παραιτήσου”


Τμήμα της οροφής του πυρηνικού εργοστασίου του Τσέρνομπιλ στην Ουκρανία κατέρρευσε, εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης που πλήττει τη χώρα.

Ωστόσο το υπουργείο Έκτακτης Ανάγκης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς η διαρροή ραδιενέργειας περιορίζεται σε εμβαδόν 600 τ.μ. εντός της κατασκευής από σκυρόδεμα που μονώνει τον αντιδραστήρα από τον έξω κόσμο.

Πάντως οι γαλλικές οικοδομικές εταιρείες Vinci και Bouygues απομάκρυναν το προσωπικό από το Τσερνομπίλ προληπτικά. Ο τοίχος που έπεσε δεν εφάπτεται με τον αντιδραστήρα, ενημέρωσε η υπηρεσία τύπου του πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ. Ωστόσο, το γεγονός της κατάρρευσης σημαίνει ότι η κατάσταση των κατασκευών του σταθμού συνεχίζει να επιδεινώνεται.

Η πτώση σημειώθηκε στο μηχανοστάσιο της 4ης μονάδας του ΑΗΣ.Για περισσότερες διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.