Συζητείται σήμερα ο φάκελος της Pimco


Διαβάστε επίσης, “Εφημερίδες: Στον δεύτερο γύρο Αναστασιάδης – Μαλάς” και “Άσμουσεν: Iδιωτικοποιήσεις θα περιλαμβάνει το μνημόνιο”.


Κατά τη συνάντηση θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από την έκθεση της Pimco, καθώς και θέματα που αφορούν διαρροές στα ΜΜΕ ευαίσθητων πληροφοριών, όπως είναι το ποσό ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Σε πρόσφατη ανακοίνωση της, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε επισύρει την προσοχή του επενδυτικού κοινού σε σχέση με διάφορα δημοσιεύματα που εμφανίζονται στα ΜΜΕ και αφορούν διαρροές ευαίσθητων πληροφοριών αναφορικά με την κατάσταση δημόσιων εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων αυτών που αφορούν τραπεζικά ιδρύματα σε σχέση με την έκθεση Pimco.

Η Επιτροπή τόνιζε ότι «οι διαρροές αυτές δεν προέρχονται από επίσημες ανακοινώσεις και, ως εκ τούτου, το επενδυτικό κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό κατά την αξιολόγηση τέτοιων πληροφοριών όταν λαμβάνει επενδυτικές αποφάσεις».

Ανέφερε επίσης ότι για την εύρυθμη λειτουργία της χρηματιστηριακής αγοράς, η δημοσίευση πληροφοριών που δεν βασίζεται σε επίσημες ανακοινώσεις πρέπει να αποφεύγεται.

Πηγή ΚΥΠΕ