Ν. Κορέα: Πύραυλος που μπορεί να πλήξει την Β. Κορέα (vid)


 Διαβάστε επίσης και δείτε video για την επιστημονική εξήγηση του έρωτα και δείτε pics για το ταξίδι Γαλλία- Βέλγιο με κολλημένο το γκάζι στα 200 χλμ.


 

Το υπουργείο δημοσιοποίησε βιντεοσκοπημένο υλικό από τη δοκιμαστική εκτόξευση των πυραύλων και ανακοίνωσε την πραγματοποίηση στρατιωτικών ασκήσεων, καθώς οι γειτονικές χώρες της Βόρειας Κορέας επιχειρούν να απαντήσουν στην εκτόξευση πυραύλου με δορυφόρο και την τρίτη πυρηνική δομική στις οποίες προχώρησε η Πιονγκγιάνγκ. 

Εν τω μεταξύ, νοτιοκορεάτες εμπειρογνώμονες ανακοίνωσαν ότι δεν εντόπισαν ραδιενεργά ισότοπα από την πυρηνική δοκιμή, κάτι που εμποδίζει τις προσπάθειές τους να αξιολογήσουν τον μηχανισμό.

 

Οκτώ δείγματα έχουν αναλυθεί, αλλά δεν εντοπίστηκε ραδιενέργεια, ανακοίνωσε η Επιτροπή Πυρηνικής Ασφάλειας. Σύμφωνα με ειδικούς, μία επιτυχής δοκιμή μπορεί να μην αφήσει ραδιενεργά ισότοπα.

Την ίδια ώρα, και εν μέσω διπλωματικού πυρετού μετά την πυρηνική δομική, το ιαπωνικό πρακτορείο Kyodo μετάδωσε ότι ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε 20λεπτη τηλεφωνική συνομιλία για το θέμα με τον ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε.

Δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν στενά προκειμένου να ζητήσουν σημαντική δράση από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και σε θέματα με στόχο την παρεμπόδιση του πυρηνικού και βαλλιστικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας εξάλλου αποφάσισε να αναβάλει μία επίσκεψη βορειοκορεατών διπλωματών με στόχο τη διερεύνηση του ενδεχομένου να ανοίξει εκ νέου πρεσβεία στην πρωτεύουσα Κανμπέρα.

Για περισσότερες διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.