Λιλλήκας: O Απαράδεκτος Ερντογάν και το ΦΑ της Τρόικας


Διαβάστε: Africa: “Εσείς εξαφανίσατε την Κύπρο κ. Ερντογάν”! (vid) και Ο Ερντογάν προκαλεί: Δεν υπάρχει χώρα που να λέγεται “Κύπρος” (vid) 


Ορατός ο κίνδυνος τα έσοδα από το φυσικό αέριο να καταλήξουν στην Τρόικα και όχι στην ανάπτυξη της Κύπρου, δήλωσε ο υποψήφιος Πρόεδρος Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος προσθέτει ότι «πρέπει να κινηθούμε αποφασιστικά».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι «μετά και τις δηλώσεις του νέου Προέδρου του Γιούρογκρουπ, διαπιστώνω ότι πληθαίνουν οι δηλώσεις που διασυνδέουν τα έσοδα από το φυσικό αέριο με την αποπληρωμή του ταμείου της Τρόικα».

Συμπλήρωσε ότι πρέπει να κινηθούμε αποφασιστικά, αξιοποιώντας άμεσα μέρος του φυσικού μας αερίου, για να απεμπλακούμε από τα σημερινά αδιέξοδα και να στρέψουμε την κυπριακή οικονομία στην ανάπτυξη, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Διαφορετικά, είπε ο κ. Λιλλήκας, είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος σταδιακά τα έσοδα μας από το Φυσικό Αέριο να καταλήξουν στο ταμείο της Τρόικα και όχι στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη και πρόοδο της Κύπρου.

Σχετικά με τις δηλώσεις Ερτογάν ο κύριος Λιλλήκας τόνισε πως αποδεικνύουν για άλλη μια φορά την τουρκική προκλητικότηταΕξέφρασε παράλληλα την ελπίδα οι δηλώσεις αυτές να «έχουν προσγειώσει όλους όσους τρέφουν ψευδαισθήσεις εμπιστοσύνης προς την Άγκυρα και θέλουν να μεταφέρουμε τον αγωγό Φυσικού Αερίου μέσω της Τουρκίας».

Ανέφερε ακόμη πως ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που γίνονται διεργασίες για ανοίξουν κάποια κεφάλαια στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ, η Κυβέρνηση θα πρέπει να στείλει αποφασιστικό μήνυμα πως με την αδιάλλακτη πολιτική της Τουρκίας δεν μπορεί να συναινέσει στο άνοιγμα νέων κεφαλαίων.

«Η Τουρκία θα πρέπει να συνεχίσει να πληρώνει κόστος για την κατοχή αν όντος επιθυμούμε να κάμψουμε την Τουρκική αδιαλλαξία» πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ