Λουτρό αίματος σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο Μοντερέι

 


 

Διαβάστε επίσης, “Νέο σοκ στην Ινδία με απαγωγή και βιασμό 6χρονης” και “«Με διέταξαν να σκοτώσω τη μάνα μου»”.


 

Επτά άνθρωποι δολοφονήθηκαν κι ένας τραυματίστηκε τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή σε μια συνοικία της πόλης Μοντερέι, στο βορειοανατολικό Μεξικό, ανακοίνωσαν χθες οι τοπικές αρχές.

Ένοπλοι που επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα σκότωσαν τρεις άνδρες που δούλευαν σε ένα συνεργείο επισκευών και κατόπιν κατευθύνθηκαν προς ένα διπλανό σπίτι και σκότωσαν τέσσερις ανθρώπους που βρίσκονταν μπροστά σ’ αυτό.

“Έχουμε επτά νεκρούς συνολικά (. . .) σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες επρόκειτο για τους ίδιους δράστες”, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένα στέλεχος της αστυνομίας.

Στη συνοικία Γκάρσα Νιέτο, όπου διαπράχθηκαν οι φόνοι, λειτουργούν οίκοι ανοχής και έμποροι ναρκωτικών τα διακινούν ακόμη και υπό το φως της ημέρας. Θεωρείται μια από τις επικίνδυνες περιοχές της πόλης Μοντερέι, πρωτεύουσας της πολιτείας Νουέβο Λεόν.

Η Νουέβο Λεόν και άλλες πολιτείες στο βόρειο Μεξικό, όπου είναι ανεπτυγμένες μεγάλες δυνάμεις του στρατού, αποτελεί θέατρο μιας σφοδρής σύγκρουσης των καρτέλ ναρκωτικών των Σέτας και του Κόλπου από το 2010.

Πάνω από 70.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Μεξικό αφότου ο πρόεδρος Φελίπε Καλδερόν κήρυξε, το 2006, το λεγόμενο ‘πόλεμο των ναρκωτικών’ κι ανέπτυξε το στρατό για να δράσει εναντίον του συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος–στρατηγική που συνεχίζει ο νέος πρόεδρος Ενρίκε Πένια Νέτο, που διαδέχθηκε τον Καλδερόν τον Δεκέμβριο.

Για περισσότερες ειδήσεις από τον κόσμο στο news 247.gr, επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.