Μαλάς: Κάποιοι δεν μπορούν να σταθούν δίπλα στους εργαζομένους

Σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση για τα 40χρονα της ΕΚΥΣΥ, που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό, ο κ. Μαλάς ανέφερε πως οι καιροί αλλάζουν και μαζί αλλάζει και η Ευρώπη, στην οποία “προσπαθούν κάποιοι να επιβάλουν τη φιλοσοφία ότι το ισχυρό κοινωνικό κράτος, το οποίο αποτέλεσε και θα πρέπει να αποτελεί ένα βασικό πυλώνα της ευρωπαϊκής πολιτικής, θα πρέπει να αλλοιωθεί στο βωμό του ξέφρενου κέρδους και στο βωμό των κοινωνικών περικοπών”.

“Δεν είναι τυχαίο που και στη χώρα μας, ακόμα και σήμερα, κάποιοι δεν έχουν το πολιτικό θάρρος να σταθούν δίπλα στους εργαζόμενους και δίπλα στους οικοδόμους, που διεκδικούν όπως διεκδίκησαν στο παρελθόν κάποιοι”, είπε ο Σταύρος Μαλάς και συμπλήρωσε πως “μόνο εμείς σταθήκαμε δίπλα στην εργατική τάξη και αυτό είναι μια προειδοποίηση γι αυτό το οποίο επέρχεται στη χώρα μας, εάν παρ’ ελπίδα εκλεγεί στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Αναστασιάδης”.

Αναφέρθηκε, επίσης, σε φαύλο κύκλο στον οποίο κάποιοι θέλουν να οδηγήσουν την οικονομία και οι οποίοι, όπως είπε, είναι αυτοί που θεωρούν πως “η Κύπρος έχει κλείσει έναν οικονομικό κύκλο και για να ανοίξει ένας νέος, θα πρέπει για να πάρει μπρος η οικονομία, να γίνουν περικοπές σε κοινωνικές παροχές, να γίνουν οριζόντιες μειώσεις και αλλοίωση του κοινωνικού κράτους”.

“Εμείς λέμε ότι αυτός ο κύκλος δεν είναι κύκλος ανάπτυξης, είναι ένας φαύλος κύκλος δημιουργίας κοινωνικής αποσύνθεσης. Για εμάς, ο άνθρωπος είναι κεφάλαιο, δεν είναι αριθμός και έτσι αντικρίζουμε τον άνθρωπο και οι δύσκολες λύσεις είναι αυτές που φέρνουν, από τη μια την ανάπτυξη και από την άλλη διαφυλάσσουν την κοινωνική συνοχή”, συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας είπε πως, “αν κάποιοι ηγέτες δεν έχουν αντιληφθεί ποιά είναι η επιδιωκόμενη λύση και να την προτείνουν στο λαό και να διεκδικήσουν, τότε είμαστε άξιοι της τύχης μας”, προσθέτοντας ότι ο ίδιος θεωρεί άνευ περιεχομένου τις συζητήσεις που γίνονται γύρω από τη διζωνική ομοσπονδία, “διότι τα γραφόμενα είναι εκεί”.

“Αυτό είναι που διεκδικούμε, αυτό είναι που υπογράψαμε και αυτό είναι που πρέπει να προτείνουμε και στον κυπριακό λαό αλλά και να διεκδικούμε σε διεθνή επίπεδο”, είπε ο Σταύρος Μαλάς και δεσμεύτηκε ότι “με την εκλογή μου στην Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν θα παλινδρομήσω και δεν θα εθελοτυφλώ”.

Είπε, επίσης, ότι το δικό του όραμα για το Κυπριακό είναι “καθαρό και κρυστάλλινο, σταθερό, ρεαλιστικό, διεκδικητικό και υλοποιήσιμο, χωρίς υπαναχωρήσεις, αντιφατικές και αλληλοσυγκρουόμενες τοποθετήσεις. Ένα όραμα που δεν θα κινδυνεύει ποτέ να καταστεί εφιάλτης λόγω επικίνδυνης αεροβασίας και ατεκμηρίωτου ευσεβοποθισμού”.

Διαβεβαίωσε τους συνταξιούχους της ΕΚΥΣΥ, πως “αν ο λαός με τιμήσει με τη ψήφο του, τότε η κοινωνική δικαιοσύνη και η αφοσίωση στον άνθρωπο, θα αποτελεί ένα από το κύριο αξίωμα της δικής μου πολιτικής” και ότι η δική του διακυβέρνηση θα χαρακτηρίζεται από κοινωνική ευαισθησία, συλλογικότητα, μεθοδικότητα και διεκδικητικότητα.

“Σας καλώ όλες και όλους να βάλουμε στο μέρος τις οποιεσδήποτε δυσκολίες και μεμψιμοιρίες, να αγωνιστούμε και να στείλουμε το μήνυμα από άκρη σε άκρη της Κύπρου, ότι εκείνοι που αγωνίστηκαν, συνεχίζουν να αγωνίζονται και θα αγωνίζονται για τις δημοκρατικές αξίες, είναι εκείνοι που αξίζουν να κυβερνήσουν τη χώρα μας”, ανέφερε ο Σταύρος Μαλάς και κατέληξε “σας καλώ λοιπόν, να σηκώσουμε τα μανίκια, να στείλουμε το μήνυμα ότι, όσο και να μας βαρούν με τον σουγιά στο κόκαλο και με το λουρί στο σβέρκο, εμείς σηκώνουμε ψηλά το μέτωπο, εμείς αγωνιζόμαστε με αξιοπρέπεια και ειλικρίνεια”.

Πηγή: ΚΥΠΕ