Μήνυμα Αναστασιάδης προς Μπαγίς μέσω Α. Παπαδοπούλου


Διαβάστε επίσης γιατί κάποιος υποψήφιος να θέλει να κερδίσει ο αντίπαλος του και για τα Γερμανικά ΜΜΕ που “καίνε” τη χώρα τους για ξέπλυμα.


Στο μήνυμα του προκαλεί την Άγκυρα να δηλώσει δημόσια «αν είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα», να σεβαστεί την ΕΕ, να εφαρμόσει το Πρόσθετο Πρωτόκολλο, να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και να ανοίξει την κλειστή πόλη των Βαρωσίων, ως πρώτο βήμα για να δικαιούται να ζητά άνοιγμα κεφαλαίων.

Το μήνυμα απευθύνθηκε στο πλαίσιο της συνεδρίας της Μεικτής κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ- Τουρκίας, στην Άγκυρα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η Ευρωβουλευτής υπέδειξε πως η Τουρκία δεν θα πρέπει να τρέφει ψευδαισθήσεις για ελαστικότητα από την Κυπριακή Δημοκρατία, ανεξάρτητα από το οποιοδήποτε αποτέλεσμα των επερχόμενων προεδρικών εκλογών. Οι υποχρεώσεις της, άλλωστε είπε, δεν είναι μόνο απέναντι στην Κυπριακή Δημοκρατία αλλά και απέναντι σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού το Συμβούλιο της ΕΕ συναίνεσε ομόφωνα στο κλείσιμο 8 κεφαλαίων και η Κύπρος άσκησε μονομερώς βέτο, για άλλα 6 ενταξιακά κεφάλαια.Παράλληλα η κ. Παπαδοπούλου διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν η Τουρκία να έχει μέχρι στιγμής υιοθετήσει 2000 νομικά κείμενα, στο πλαίσιο της ενταξιακής της πορείας  (τα τελευταία δύο χρόνια) και την ίδια ώρα να καταγράφονται σοβαρά δημοκρατικά ελλείμματα, τα οποία περιγράφουν με τα πιο μελανά χρώματα οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις στη χώρα.   

«Αυτή δεν είναι ώρα των αποφάσεων για την ΕΕ, αλλά είναι η ώρα για την Τουρκία να λάβει σοβαρές αποφάσεις και να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της» είπε η Ευρωβουλευτής. Προ ημερήσιας διάταξης, η κ. Παπαδοπούλου ζήτησε να καταγραφεί στα πρακτικά ότι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο ακυρώθηκε η προηγούμενη Σύνοδος της Επιτροπής ήταν η άρνηση της Τουρκίας να αναγνωρίσει την Κυπριακή προεδρία, η οποία βρισκόταν σε εξέλιξη το τελευταίο εξάμηνο στην ΕΕ. Σχετική επιστολή της Ευρωβουλευτή περιλήφθηκε στα πρακτικά της συνεδρίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ