Νέα απάτη μέσω διαδικτύου


 

 Διαβάστε επίσης για τη γυναίκα που έπεσε στα σκαλιά της εκκλησίας και μεταφέρθηκε στην εντατική και για την έκθεση της Pimco.


Την προσοχή των χρηστών του διαδικτύου συστήνει η Αστυνομία, καθώς γίνεται προσπάθεια εξαπάτησης τους μέσα από ηλεκτρονικό μήνυμα, που δήθεν αποστέλλεται από την Κυπριακή Αστυνομία και το οποίο τους καλεί να καταβάλουν 100 ευρώ, για παράβαση στην οποία υπέπεσαν.

Σε δηλώσεις του στη Λεμεσό, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, ανέφερε πως τους τελευταίους 3 μήνες έχουν γίνει 120 περίπου καταγγελίες από πολίτες, κάποιοι από τους οποίους ξεγελάστηκαν και κατέβαλαν το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό.

Συγκεκριμένα, συνέχισε, το συγκεκριμένο μήνυμα παρουσιάζεται ότι αντιπροσωπεύει την Αστυνομία της Κύπρου ή σε κάποιες περιπτώσεις άλλες υπηρεσίες, όπως η Europol και το FBI και ζητά όπως καταβληθεί, για δήθεν παράβαση, το ποσό των 100 ευρώ, εντός 72 ωρών.

“Οι πολίτες θα πρέπει να ενημερώνουν τους τεχνικούς τους για να χρησιμοποιηθούν ισχυρά antivirus και το σημαντικό από όλα είναι να μην ανταποκριθούν σε καμία περίπτωση, να μην πληρώσουν γιατί πρόκειται για απάτη”, είπε ο κ. Αγγελίδης, προσθέτοντας ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο παρουσιάζεται και στο εξωτερικό, γι αυτό οι έρευνες γίνονται σε συνεργασία με άλλες χώρες.

Αναφερόμενος, εξάλλου, σε υπόθεση διάρρηξης που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Λεμεσό, ο Ανδρέας Αγγελίδης είπε ότι, άγνωστοι παραβίασαν τα γραφεία εταιρείας στη βιομηχανική περιοχή Ύψωνα και απέσπασαν χρηματικό ποσό 30,000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο ποσό, σύμφωνα με την καταγγελία του 62χρονου ιδιοκτήτη, αφορούσε τους μισθούς των υπαλλήλων για τον Ιανουάριο.

Οι εξετάσεις της Αστυνομίας συνεχίζονται, συμπλήρωσε ο κ.Αγγελίδης. 

 

Πηγή : ΚΥΠΕ