Οπλοφορεί ο Ομπάμα


Διαβάστε επίσης, “Το Ιράν έστειλε μαϊμού… στο διάστημα (vid)” και “Βίντεο: Πόσα εσώρουχα μπορεί να φορέσει ένας άντρας;”.


Στη δημοσιότητα έδωσε ο Λευκός Οίκος μέσω του λογαριασμού του στο  Flickr μια φωτογραφία του Μπάρακ Ομπάμα να εξασκείται στη σκοποβολή στο Camp David.

Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη στις 4 Αυγούστου και δείχνει τον πρόεδρο να φορά τζιν, ένα πόλο μπλουζάκι, γυαλιά ηλίου και ακουστικά στα αυτιά, την ώρα που έχει μόλις πυροβολήσει κατά ενός κινούμενου πήλινου στόχου.

Οι επιτελείς του διάλεξαν αυτή την χρονική στιγμή για να δώσουν τη συγκεκριμένη φωτογραφία στη δημοσιότητα, θέλοντας να αποστομώσει τους επικριτές του Αμερικανού Προέδρου, για τη στάση του στο φλέγον -μετά και τα τελευταία μακελειά- θέμα της οπλοκατοχής.

Ο Ομπάμα είχε  δηλώσει πως του αρέσει το άθλημα του κυνηγιού με όπλο, τονίζοντας πως εξασκείται σε αυτό συνεχώς στο Camp David.

“Τρέφω ένα βαθύ σεβασμό για τις παραδόσεις του κυνηγιού, με τις οποίες συνδέονται με πολλές γενεές στο παρελθόν, σε αυτή τη χώρα”, είπε χαρακτηριστικά.

Τον περασμένο μήνα ο Ομπάμα ανακοίνωσε μέτρα που θα ζητήσει να ψηφιστούν από τη Βουλή και τη Γερουσία – που είναι σίγουρο ότι θα συναντήσουν μεγάλες αντιρρήσεις κυρίως από τους Ρεπουμπλικανούς -, στα οποία περιλαμβάνονται ιδιαίτερα αυστηροί έλεγχοι στις πωλήσεις ημιαυτόματων όπλων και γεμιστήρων μεγάλης χωρητικότητας.

Ανακοίνωσε επίσης 23 προεδρικά διατάγματα – τα οποία δεν απαιτούν την έγκριση των δύο νομοθετικών σωμάτων – που προβλέπουν ότι οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες θα γνωστοποιούν περισσότερα στοιχεία ώστε να διευκολύνονται οι έλεγχοι όσων ζητούν να αγοράσουν όπλα.

Η ανακοίνωση σημαίνει την αρχή μιας μεγάλης μάχης με το πανίσχυρο λόμπι των όπλων, το NRA, που πραγματοποιεί μια μεγάλη καμπάνια τον τελευταίο καιρό «προειδοποιώντας» τους υποστηρικτές του ότι ο Ομπάμα θέλει να τους πάρει τα όπλα τους.

Για περισσότερες ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.