Ομήρου : Επικίνδυνο αν κρατικοποιηθεί το τραπεζικό σύστημα


Διαβάστε επίσης για τη γυναίκα που έπεσε στα σκαλιά της εκκλησίας και μεταφέρθηκε στην εντατική και για την έκθεση της Pimco.


Οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι να εγκριθεί το δημόσιο χρέος ως μη βιώσιμο και ως μη διαχειρίσιμο, αλλά  και υπάρχει επίσης μεγάλος κίνδυνος κρατικοποίησης ολόκληρου του τραπεζικού συστήματος, το οποίο έτσι θα χάσει την ευελιξία του, με αποτέλεσμα να χάσει η Κύπρος το ρόλο που είχε ως ένα κέντρο χρηματοπιστωτικό δήλωσε από την Πάφο ο Πρόεδρος του Κ.Σ.ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου στο πλαίσιο περιοδείας του στην αγορά συνοδευόμενος από κλιμάκιο στελεχών.

Συρθήκαμε ως άβουλοι και μοιραίοι σ’ αυτή την διαδικασία του διαγνωστικού ελέγχου, με την Pimco να έχει τον αποκλειστικό λόγω έναντι αδρής αμοιβής , πρόσθεσε.

Ο κ Ομήρου διερωτήθηκε μάλιστα γιατί δεν υπήρξε συμβόλαιο και με την Black Roc από την αρχή για να γνωρίζει η Pimco  ότι ο διαγνωστικός έλεγχος που διενεργεί θα είναι και υπό την παρακολούθηση και του ελέγχου της Black Rock. Γιατί συνέχισε, «υπήρξε αυτή η καθυστέρηση που όπως φαίνεται υπήρξε καθοριστικής σημασίας στο να επιβάλει ουσιαστικά η Pimco τις απόψεις της παρόλο που δεν έχει δοθεί ακόμα το τελικό κείμενο;».

 

Πηγή  : ΚΥΠΕ