Ομήρου: Μεγάλο σταυροδρόμι οι προεδρικές εκλογές

 


Διαβάστε επίσης για τη γυναίκα που έπεσε στα σκαλιά της εκκλησίας και μεταφέρθηκε στην εντατική και για την έκθεση της Pimco.


Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στην Κοινότητα Τάλας στην Πάφο, ο κ. Ομήρου ανέφερε ότι “οι προεδρικές εκλογές έχουν αναδειχθεί σε ένα μεγάλο σταυροδρόμι για την πατρίδα και το λαό μας. Ο λαός μας να έχει επιλέξει ανάμεσα στην πορεία της ρεαλιστικής – αγωνιστικής διεκδίκησης,  της εμμονής σε επιδίωξη λύσης δίκαιης, δημοκρατικής στηριγμένης στις αρχές του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, της δημιουργίας ενός μέλλοντος με ασφάλεια, ευημερία και κοινωνική αλληλεγγύη και μιας πορείας που οδηγεί στην επιστροφή στο παρελθόν, τις λογικές της ήσσονος αντίστασης του λαού μας και της συνέχισης μιας διαχείρισης στο Κυπριακό που έχει χρεοκοπήσει”, είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Ομήρου, “ενώπιον αυτού του διλήμματος η ΕΔΕΚ δεν μπορούσε να στέκεται αμήχανη και αναποφάσιστη. Όπως πάντα”, συνέχισε, “συνηθίσαμε το λαό μας, αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Δείχνουμε το δρόμο. Μπαίνουμε μπροστά. Τα μηνύματα που έρχονται από κάθε γωνιά της Κύπρου είναι ότι διαμορφώνεται μια ευρύτατη εθνική , κοινωνική και δημοκρατική συμπαράταξη που αποτελεί προάγγελο μιας μεγάλης νίκης. Καλούμε το λαό μας να συσπειρωθεί και να πυκνώσει το μέτωπο της αντίστασης και του αγώνα για μια δημοκρατική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, το ξαναζωντάνεμα της οικονομίας για μια κοινωνία δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και συνοχής”.

“Στηρίζοντας αποφασιστικά την εκλογή του Γιώργου Λιλλήκα στην Προεδρία σαν εγγύηση μιας πορείας εθνικά ορθής και κοινωνικά δίκαιης”, κατέληξε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

Πηγή : ΚΥΠΕ