Ομήρου: “Όχι σε ιδιωτικές εταιρείες για το ξέπλυμα”


Διαβάστε επίσης και ξαναδείτε τι είπε στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του 24Η ο Στέφανος Στεφάνου για Ρωσία και δείτε τα αποτελέσματα από νέα δημοσκόπηση.


Τη σαφή του θέση, την οποία διατύπωσε και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο οποίο βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα, είπε και πάλι ο κ. Ομήρου, δηλώνοντας ότι είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε επισκέψεις μόνο από ευρωπαϊκά συλλογικά θεσμικά όργανα ή από διεθνείς οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στο χώρο καταπολέμησης του χρηματοοικονομικού εγκλήματος.

Κληθείς να σχολιάσει την επιμονή του Γιούρογκρουπ να γίνει έρευνα από ιδιωτική εταιρεία όσον αφορά το θέμα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, ο κ. Ομήρου είπε πως η θέση του είναι σαφής. «Αυτή η προσπάθεια να τύχει η Κύπρος μεταχείρισης δίκην νεοαποικισμού θα πρέπει να απορριφθεί», σημείωσε.

Ο κ. Ομήρου ανέφερε πως θα πρέπει να δώσουμε το μήνυμα ότι είμαστε ένα κράτος δικαίου, ανεξάρτητο και κυρίαρχο με αυτοσεβασμό και ότι δεν πρόκειται να μπούμε, όπως είπε, στη λογική να αποδεχόμαστε τις απαιτήσεις του όποιου κυρίου Σόιμπλε.

Έχουμε, είπε, περηφάνια και αξιοπρέπεια και θα πρέπει να την διαφυλάξουμε μέχρι τέλους.

Σε παλλαϊκή συστράτευση με τον Γ. Λιλλήκα καλεί το λαό ο Γιαννάκης Ομήρου 

Μήνυμα συλλογικής συστράτευσης για να γυρίσει σελίδα ο τόπος στέλνει η ΕΔΕΚ στο λαό μια εβδομάδα πριν από τις Προεδρικές εκλογές της 17ης Φεβρουαρίου, έστειλε από την Πάφο στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου ο Πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου.

Η ΕΔΕΚ είπε ο κ. Ομήρου καλεί σε παλλαϊκή συστράτευση για τη νέα πορεία προσθέτοντας πως με τον Γιώργο Λιλλήκα ανοίγει ο δρόμος  για το μέλλον.  

Το Κυπριακό, είπε ο κ. Ομήρου, βρίσκεται σε στασιμότητα και αδιέξοδο. Η θέση της Ελληνικής Κυπριακής πλευράς είναι πολύ χειρότερη από εκείνη στην οποία βρισκόταν όταν ξεκινούσαν το 2008 οι απ’ ευθείας διαπραγματεύσεις, και πρόσθεσε πως «οι απαράδεκτες και επικίνδυνες υποχωρήσεις του Προέδρου Χριστόφια κινδυνεύουν να αποτελέσουν οριστικό κεκτημένο για την τουρκική πλευρά στα πλαίσια της κωδικοποίησης που προετοιμάζει η Γενική Γραμματεία του ΟΗΕ υπό την εποπτεία του διαβόητου Αλεξάντερ Ντάουνερ».

Ο κ. Ομήρου είπε πως η οικονομία βρίσκεται στον αναπνευστήρα και σε αναμονή αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης και ότι ο λαός υφίσταται πρωτόγνωρες και δραματικές συνέπειες στο βιοτικό του επίπεδο ενώ το μνημόνιο, συνέχισε, που δεν έχει ακόμη υπογραφεί, προδιαγράφει βάθεμα της ύφεσης και εκτίναξη της ανεργίας.

Ο κ. Ομήρου ανέφερε, ακόμη, πως ο τόπος δεν αντέχει άλλο και ότι η Κύπρος βιώνει την χειρότερη περίοδο μετά το 1974. Η αλλαγή, πρόσθεσε, στη διακυβέρνηση του τόπου είναι μονόδρομος και οι υποψηφιότητες των δύο πόλων του πολιτικού συστήματος οδηγού σε αναπαραγωγή ή επιστροφή ενός χρεωκοπημένου παρελθόντος.

Πρόσθεσε πως μία είναι η διέξοδος, «η υποψηφιότητα του ανεξάρτητου υποψηφίου Γιώργου Λιλλήκα, για μια καινούργια εθνική στρατηγική στο Κυπριακό», όπως είπε,  «με επανατοποθέτηση του προβλήματος στην αντικατοχική του βάση και με το ξαναζωντάνεμα της οικονομίας με ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή».

Πηγή: ΚΥΠΕ