Αντιεξουσιαστής: Το on camera κλάμα του ωρομίσθιου πατέρα (vid)

 Του Φάνη Μακρίδη

Σε μια στιγμή ο πολύτεκνος πατέρας που στέκεται πίσω από το κεντρικό πανό, δεν αντέχει. Κάνει το δικό του ξέσπασμα. Αρχίζει να βγάζει τα ‘σώψυχά του. Λέει τα παράπονά του με πόνο ψυχής και δεν αντέχει. Λυγίζει μπροστά στην κάμερα. Σαν σωστός άντρας, κρύβει με την παλάμη το πρόσωπο… Δεν θέλει να τον βλέπουν σε τέτοια κατάσταση… Είναι αξιοπρεπής… 


Το συγκλονιστικό ξέσπασμα του άνεργου πατέρα από 24hcomcy

«Είμαστε πολύτεκνοι. Έχουμε ανάγκη τη δουλειά μας. Θέλουμε να ζήσουμε. Έχουν και τα παιδιά μας ίσα δικαιώματα με τα παιδιά των υποψηφίων. Ως πότε θα αντέξουμε; Ως πότε; Έλεος! Έλεος!» λέει με βροντερή φωνή, που αρχίζει να σπάζει σταδιακά ο πονεμένος πατέρας.

Νοιώθεις ότι όταν μιλάει, καταθέτει κι ένα κομμάτι της ψυχής του. Και αναπόφευκτα ξεσπάει. Κλαίει. Και κρύβει το πρόσωπο. Δεν θα έπρεπε να ντρέπεται, όμως. Πρόκειται για τον καλύτερο πρεσβευτή μας. Πρόκειται γι΄ αυτόν που εκφράζει και τη φωνή μας. Όσοι είμαστε πατεράδες και χάσαμε τις δουλειές μας, καταλαβαίνουμε αμέσως. Ξέρουμε τι συμβαίνει. Ξέρουμε τι πόνο έχει η ψυχή του. Ξέρουμε ότι είναι απόλυτα ειλικρινής. Όσοι βίωσαν κάτι τέτοιο σκέφτονται τα παιδιά τους και το μέλλον. Κι όσο το τοπίο είναι θολό, η αυτοσυγκράτηση γίνεται άγνωστη λέξη.

Η κατάθεση ψυχής συνεχίστηκε. Ο πατέρας είχε πάρει φόρα. Ήθελε να πολεμήσει για τα παιδιά του. Συνέχισε στον ίδιο τόνο, αυτή τη φορά με εμφανή τα δάκρυα στο πρόσωπό του. Δεν τον ένοιαζε πλέον. Κι ούτε στιγμή δεν επεδίωξε να τον συλλάβει η κάμερα. «Ως πότε; Πού να πάμε να ζητήσουμε βοήθεια εμείς; Πού να πάμεεε; Θέλουμε τη δουλειά μας. Έχουμε μωρά! Έχουμε χρέη. Πρέπει να τα πληρώσουμε! Δεν έχουν τα παιδιά μας δικαιώματα; Θέλουμε να ζήσουμε κι εμείς!».

Στο τέλος μας διέλυσε κι εμάς. Βλέπαμε το βίντεο και τα μάτια μας γέμισαν. Καλά να μας κάνει! Να μας πάρει με το μέρος του, να πολεμήσουμε κι εμείς στο πλευρό του. Να παλέψουμε για ένα καλύτερο αύριο. Δείτε τη συνέχεια: «Πού να πάμε; Να ξυπνάει το μωρό σου και να ζητάει ένα ποτήρι γάλα τζιαί να μεν έσιεις να του δώσεις; Τι να κάνουμε εμείς; Δεν μας αξίζει εμάς; Ως πότε. Ως πότε. Πόσο να αντέξουμε; Ένα πιάτο φαΐ ζητούμε. Τίποτα παραπάνω!».

Δεν υπάρχουν άλλα για να πούμε. Το μόνο που μας μένει, είναι να στείλουμε ένα μήνυμα προς τους Κύπριους πολιτικούς και τους υποψήφιους ηγέτες μας. Αυτούς που παραδίδουν, κι αυτούς που θέλουν να αναλάβουν. Κάντε την αυτοκριτική σας κύριοι και προσπαθείστε να αλλάξετε κάποια πράματα. Τίποτα άλλο…