Πάφος: Μείωση των θανατηφόρων δυστυχημάτων


Διαβάστε επίσης το πόρισμα για τον άδικο χαμό της Ν.Μαραγκού. Διαβάστε ακόμα τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις


Στη μείωση των θανατηφόρων και άλλων τροχαίων δυστυχημάτων που σημειώθηκαν το 2012 συνέβαλαν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, οι στοχευμένες  επιχειρήσεις που διενεργεί η αστυνομική δύναμη  σε τακτά χρονικά πλαίσια.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου Νίκος Τσαπής ανέφερε πως το 2012 σημειώθηκαν στην επαρχία Πάφο 6 δυστυχήματα με 6 νεκρούς ενώ το 2011 προκλήθηκαν 11 δυστυχήματα με 13 νεκρούς.

Ο κ Τσαπής ανέφερε επίσης πως στο πλαίσιο συγκεκριμένου προγράμματος στρατηγικού σχεδιασμού που εφαρμόζει  η Αστυνομία από το 2013, μέλη της τροχαίας του Αρχηγείου Αστυνομίας και της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου, διενήργησαν στοχευμένη επιχείρηση χθες στην τουριστική περιοχή Κάτω Πάφου και Πέγειας.

Η στοχευμένη επιχείρηση είπε, που  άρχισε στις 8 χθες τη νύχτα και ολοκληρώθηκε στις 5 σήμερα το πρωί, είχε στόχο την ηχορύπανση και την ελαχιστοποίηση των αρνητικών συνεπειών της αλόγιστης οδήγησης που συχνά εμφανίζεται μετά την έξοδο πολλών κυρίως νεαρών προσώπων αλλά και συνάμα την πρόληψη των θανατηφόρων και άλλων σοβαρών τροχαίων δυστυχημάτων.

Σύμφωνα με τον κ Τσαπή, κατά την διάρκεια της στοχευμένης επιχείρησης έγιναν 370 έλεγχοι και προέκυψαν 88 καταγγελίες που αφορούσαν τροχαίες παραβάσεις.

Ο κ Τσαπής χαρακτήρισε αξιοσημείωτο το γεγονός ότι στο πλαίσιο της εκστρατείας ένας στους δέκα οδηγούς που ελέγχθηκαν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλης.

Συγκεκριμένα, είπε πως «οι 37 από τις καταγγελίες αφορούσαν οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης και αξιοσημείωτο είναι ότι ένας στους 10 οδηγούς που ελέγχθηκαν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλης».

Άλλες 21 καταγγελίες αφορούσαν υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, 5 για τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 3 χωρίς ασφάλεια και 2 για την ηχορύπανση.

Πιστεύεται, ανέφερε  ο κ Τσαπής ότι «τέτοιες στοχευμένες επιχειρήσεις συνέβαλαν στην μείωση που παρατηρήθηκε το 2012 στα θανατηφόρα και άλλα τροχαία δυστυχήματα και θα συνεχιστούν», προσθέτοντας πως το 2012 σημειώθηκαν 6 δυστυχήματα με 6 νεκρούς και το έτος 2011 συνέβησαν 11 δυστυχήματα με 13 νεκρούς.

Πηγή: ΚΥΠΕ