Πανέτοιμη για τις εκλογές η Επαρχία Λεμεσού

 


Διαβάστε επίσης πως εμπλέκεται εταιρεία Κύπριων στο σκάνδαλο με το κρέας αλόγου. Διαβάστε ακόμα, ήταν σύμπτωση η “επίσκεψη” αστεροειδή και μετεωρίτη την ίδια μέρα.


Η αναπληρώτρια Έπαρχος Κρίστια Ροδοσθένους  εξέφρασε την ελπίδα όπως όλοι οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Συνολικά, στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού, οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι είναι 149,491, από τους οποίους 105,056 ψηφίζουν στις αστικές περιοχές και 44,425 στις αγροτικές. Θα λειτουργήσουν 313 εκλογικά κέντρα, 187 στους Δήμους και 126 στις κοινότητες, ενώ το μεγαλύτερο εκλογικό κέντρο είναι του Ακρωτηρίου, με 692 ψηφοφόρους και το μικρότερο του Παλιόμυλου, με 43 ψηφοφόρους.

Σε 8 κοινότητες δεν θα λειτουργήσουν εκλογικά κέντρα, λόγω του μικρού αριθμού ψηφοφόρων, οι οποίοι θα ψηφίσουν σε γειτονικές κοινότητες.

Οι Τ/κ ψηφοφόροι, στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού, ανέχονται σε 228 και θα ψηφίσουν σε 41 εκλογικά κέντρα.

Η κ. Ροδοσθένους ανέφερε, επίσης, ότι από το πρωί συνεχίζονται να παραδίδονται εκλογικά βιβλιάρια σε ψηφοφόρους, ενώ μέχρι το μεσημέρι είχαν εκδοθεί γύρω στα 203 εκλογικά βιβλιάρια ψηφοφόρων, που είτε τα είχαν χάσει, είτε είχαν υποστεί φθορά.

Η Επαρχιακή Διοίκηση, πρόσθεσε, έχει λάβει και όλα τα απαραίτητα μέτρα στις ορεινές περιοχές, ώστε σε περίπτωση κακοκαιρίας, να μπορέσουν οι ψηφοφόροι να μεταβούν στα εκλογικά κέντρα.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ