Πάπας Βενέδικτος: “Φεύγω για το καλό της Εκκλησίας” (Pics – vid)


Διαβάστε επίσης, “Βατικανό: Ο Πάπας ζει με βηματοδότη εδώ και χρόνια” και “Παγιδευμένοι σε κρουαζιερόπλοιο πάνω από 3.000 επιβάτες (vids)”.


Πλήθος πιστών συγκεντρώθηκαν στο Βατικανό, όπου έκανε την πρώτη του εμφάνιση μετά την είδηση της παραίτησής του, ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’. Εμφανώς καταβεβλημένος, ευχαρίστησε τους πιστούς σε πολλές γλώσσες, επαναλαμβάνοντας πως δεν είναι το καλύτερο για τον ίδιο, να συνεχίσει το έργο του.


Standing Ovation for Pope at First Appearance… από tvnportal

 “Σας ευχαριστώ όλους για την αγάπη και την προσευχή με την οποία με συνοδεύσατε. Εγκαταλείπω με πλήρη ελευθερία και για το καλό της Εκκλησίας”, δήλωσε ο Πάπας Βενέδικτος στις πρώτες δημόσιες δηλώσεις του.

Όπως είπε στους πιστούς ο προκαθείμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, αποφάσισε να αποσυρθεί, “μετά από πολλές ώρες προσευχής”.


Pope explains why he’s resigning από CNN_International

Η απόφασή του αυτή συνοδεύεται όπως σημείωσε, από “πλήρη επίγνωση της βαρύτητας μιας τέτοιας πράξης”. “Μα επίσης έχοντας συνείδηση, του ότι δεν είμαι πλέον σε θέση να υπηρετώ την διακονία του Αγίου Πέτρου με την δύναμη που αυτή απαιτεί”.

“Συνεχίστε να προσεύχεστε για μένα, για τον μελλοντικό Πάπα, για τον Κύριο που μας οδηγεί”, είπε στους πιστούς.

Την Τρίτη, το Βατικανό ανακοίνωσε, ότι ο πάπας ζει με βηματοδότη εδώ και χρόνια. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Βατικανού, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, υποστήριξε ότι ο ποντίφικας δεν παραιτείται εξαιτίας συγκεκριμένης ασθένειας.


Vatican prepares for papal transition από aljazeeraenglish

Ακόμη, το Βατικανό ανακοίνωσε ότι ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ δεν θα παίξει ρόλο στην εκλογή του διαδόχου του, ενώ ο αδελφός του, δήλωσε ότι δεν θα παρεμβαίνει στις υποθέσεις του διαδόχου του.


Pope Benedict’s future home από reuters

Για περισσότερες διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.