Παραιτήθηκε η Γερμανίδα υπουργός Παιδείας λόγω λογοκλοπής

 


Διαβάστε επίσης το πόρισμα για τον άδικο χαμό της Ν.Μαραγκού. Διαβάστε ακόμα τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις


Η Ανέτε Σαβάν ήταν μέχρι πρόσφατα υπουργός Παιδείας της Γερμανίας. Όμως η Φιλοσοφική Σχολή του πανεπιστημίου του Ντίσελντορφ της αφαίρεσε το διδακτορικό της δίπλωμα κατηγορώντας την για λογοκλοπή.

Η Σαβάν ήταν στενή συνεργάτιδα της Άγκελα Μέρκελ. Είχε κατηγορηθεί για λογοκλοπή από ανώνυμο μπλόγκ, είχε απαντήσει πως ποτέ δεν είχε εν γνώσει της παραλείψει να αποδώσει στις πηγές της τα γραφόμενά της στη διατριβή της.

Όμως, η Φιλοσοφική Σχολή του πανεπιστημίου ξεκίνησε έρευνα και κατέληξε ότι η διατριβή της περιείχε “σημαντικό αριθμό κειμένων που δεν είχαν αποδοθεί στις πρωτότυπες πηγές τους”. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα μέλη της σχολής αποφάσισαν να αφαιρέσουν το δίπλωμα από την υπουργό κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας, στην οποία 12 ψηφίσαν υπέρ της αφαίρεσης, δύο κατά και ένας απείχε.

Η Σαβάν είναι η δεύτερη υπουργός της κυβέρνησης Μέρκελ που παραιτείται έπειτα από κατηγορίες για λογοκλοπή σε διδακτρική διατριβή.

Το 2011, αντίστοιχες κατηγορίες εις βάρος του υπουργού Άμυνας Καρ-Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ είχαν οδηγήσει στην παραίτησή του.

 

Για περισσότερες ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr  επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.