Θέμα 24H: Πετάνε στους δρόμους τους ανάπηρους! (vid)

 


Διαβάστε επίσης: Αποκαλυπτικό 24Η: “Ασθενείς μολύνθηκαν με AIDS μέσω βιασμού” (vid) και… 24h – Απίστευτο αλλά κυπριακό: No1 στις πλαστικές οι εκπαιδευτικοί! (vid)


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΕΥΤΥΧΙΟΥ

Την άμεση αποκατάσταση και επιστροφή των δίκαιων επιδομάτων τους από το κράτος ζητά ο πρόεδρος της οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου, Δήμήτρης Λαμπριανίδης.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις -με αφορμή και το μνημόνιο- που έγιναν σε βάρος και των αναπήρων, με τις περικοπές ή ακόμα και τερματισμό επιδομάτων, τα οποία όχι μόνο ήταν απαραίτητα, άλλα έχρηζαν και αυξήσεων προς τα άτομα με αναπηρία, λόγω των πολλαπλών αναγκών τους, ο κύριος Λαμπριανίδης τονίζει την άμεση ανάγκη επαναφοράς τους.

Όπως εξήγησε οι ανάπηροι αφορούν μια μεγάλη μερίδα πληθυσμού δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, οι οποίοι σε περιόδους οικονομικής κρίσης έπρεπε να είναι οι πρώτοι που θα έπρεπε να προστατευθούν. Ωστόσο, οι περικοπές στα επιδόματα τους μειώνουν την ποιότητα ζωής τους, την ώρα μάλιστα που η ανεργία μαστίζει περισσότερο τους ανάπηρους ανθρώπους.

Ο κ. Λαμπριανίδης ξεκαθαρίζει, επίσης, πως αν η κατάσταση μείνει ως έχει, με τις τελευταίες αποφάσεις θα οδηγήσει στην φτώχεια και τον πλήρη αποκλεισμό από την κοινωνία των ατόμων με αναπηρίες.

Δείτε τη συνέντευξη:

 


Συνέντευξη Λαμπριανίδη- Παραπληγικός από 24hcomcy