Πωλήθηκε ο ελληνικός δορυφόρος


Διαβάστε επίσης για ποιον απίστευτο λόγο Σεφ στη Σκοτία σκότωσε τη φίλη του και δείτε pics για την Κινέζα που πόζαρε πάνω σε ράγες τρένου και παραλίγο να σκοτωθεί.


 Στην ιδιοκτησία της αραβικής ArabSat, που διαχειρίζεται ήδη έξι δορυφόρους και είναι ο κύριος πάροχος δορυφορικών υπηρεσιών στη Μέση Ανατολή, περνάει ο ελληνικός δορυφόρος μετά από τη χθεσινή σύναψη συμφωνίας με τον ΟΤΕ για την πώληση του έναντι τιμήματος ύψους 208 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με το Έθνος, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Σταύρος Καλογιάννης έκανε λόγο για επένδυση “στρατηγικής και εθνικής σημασίας για τη χώρα μας”.

Ο ΟΤΕ προχώρησε στην πώληση του δορυφόρου, που ξεκίνησε να λειτουργεί το 2003, λόγω αδυναμίας να επενδύσει πόσο περίπου 200 εκατ. ευρώ για την αντικατάστασή του. Βάσει της συμφωνίας, τα συνολικά έσοδα του ΟΤΕ από την πώληση του μεριδίου του στην Hellas Sat ανέρχονται σε 208 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν σε ποσοστό 99,05%. Το υπόλοιπο ποσοστό κατέχει η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία που παραμένει στο νέο μετοχικό σχήμα.

Για περισσότερες διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.