Πυρήνες της Φωτιάς: Δεν είναι μέλη μας οι τέσσερις της Κοζάνης (vid)


Διαβάστε επίσης και δείτε τη φωτογραφία της Guardian που συγκλονίζει και δείτε το video με τζιπ που προσγειώνεται σε αυτοκίνητο.


Σε γνωστό διαδικτυακό τόπο αναρτήθηκε κείμενο της οργάνωσης “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”, με το οποίο εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους τέσσερις προφυλακισμένους για την ληστεία της Κοζάνης.

Το κείμενο έχει ως εξής:

“Αν μιλάμε, μιλάμε γιατί δεν εγκαταλείπουμε τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς στο βόθρο της κρατικής προπαγάνδας.

Για την ληστεία στην τράπεζα της Κοζάνης τον αποκλειστικό λόγο τον έχουν οι ίδιοι οι συλληφθέντες, οι οποίοι δεν είναι μέλη της Συνωμοσίας, άλλωστε από αυτές τις συλλήψεις δεν ‘χτυπήθηκε’ η Συνωμοσία και τόσο οι αντιλήψεις μας όσο και οι πυρήνες μας παραμένουν αλώβητοι..

Όμως επειδή ο κρατικός μηχανισμός της προπαγάνδας αναφέρεται διαρκώς στη Συνωμοσία, ξεκαθαρίζουμε τη θέση μας. Οι αναρχικοί αντάρτες πόλης δεν είναι ούτε ‘καλά παιδιά’, ούτε έχουν ανάγκη υπεράσπισης από τους υποκριτές του ανθρωπισμού και τους εργολάβους της αριστερής ευαισθησίας.

Οι αναρχικοί αντάρτες πόλης εγκαταλείπουν το ρόλο του θύματος για να πάρουν θέση ως θύτες ενάντια στην παθητική σιωπή της κοινωνίας.

Γνωρίζουμε ότι η αναρχική βία ενάντια στο καθεστώς είναι ο μόνος δρόμος για την απελευθέρωση. Όσοι διστάζουν να οπλιστούν, θα αποδειχθούν δειλοί για να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Μακριά από την ανθρωπιστική ρητορεία και τα κροκοδείλια δάκρυα, πάνω στα χτυπημένα πρόσωπα των συλληφθέντων, χτυπήθηκαν συγκεκριμένες επιλογές. Η επιλογή μιας ληστείας τράπεζας με σκοπό την ενίσχυση παράνομων αφορμαλιστικών αναρχικών πυρήνων ήταν, είναι και θα είναι μια αναρχική πρακτική.

Στον πόλεμο ενάντια στο κράτος και στην κοινωνία του δεν ζητάς έλεος από τον εχθρό. Οι αναρχικοί της πράξης δεν σέβονται καμία αστική νομιμότητα. Το ζήτημα δεν είναι να μιλήσει κανείς για αυθαιρεσία αστυνομικής βίας, αλλά να περάσει πρώτος στην επίθεση εδώ και τώρα. Άλλωστε η ζωή θα ανήκει πάντα σε ένα είδος ανθρώπων, τους ανθρώπους της δράσης.

Δύναμη στους 4 αναρχικούς αιχμαλώτους που διώκονται για την ληστεία στην Κοζάνη.  Στηρίζουμε αυτούς που στηρίζουν τις επιλογές τους και παραμένουν αμετανόητοι.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ 10, 100, 1000 ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ

ΖΗΤΩ Η ΑΤΥΠΗ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (FAI/IRF) ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Τα φυλακισμένα μέλη της ΣΠΦ.

Υ.Γ. Στέλνουμε ολόψυχα την αλληλεγγύη μας στους συντρόφους Alfredo Cospito και Sergio Maria Stefani που οι δεσμοφύλακες στις ιταλικές φυλακές τους απαγορεύουν τα επισκεπτήρια καθώς και στον φίλο και απεργό πείνας από 4/02 Σπύρο Δραβίλα που το ελληνικό “σωφρονιστικό” σύστημα εκδικητικά του στερεί τις άδειες του.”

Εν τω μεταξύ κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα ιδιαίτερα προκλητικό κείμενο, “ως μια ελάχιστη κίνηση αλληλεγγύης” στους συλληφθέντες, στο οποίο διατυπώνονται ευθείες απειλές.

Οι συγγραφείς του κειμένου, που συνοδεύεται από φωτογραφίες με συνθήματα υπέρ των συλληφθέντων που γράφτηκαν στους τοίχους του ελληνικού Προξενείου της Βαρκελώνης, επιτίθενται με υβριστικούς χαρακτηρισμούς σε γνωστούς δημοσιογράφους της τηλεόρασης και χαρακτηρίζουν “φασίστα” τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια.

Επιτίθενται και στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, για τον οποίο λένε ότι “νομίζει πως θα ξεχάσουμε πως πάνω στις πλάτες του στήθηκε η πιο βάρβαρη και αντικοινωνική κυβέρνηση των τελευταίων 40 χρόνων”.

Χωρίς ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη

“Μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν έχουν έρθει ούτε έγγραφες παραγγελίες ούτε οι ίδιοι, ώστε να γίνει πραγματογνωμοσύνη” ανέφερε, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM, ο επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Φίλιππος Κουτσάφτης.

Όπως είπε σε εκπομπή του σταθμού ο κ. Κουτσάφτης, “μεταξύ ξυλοδαρμού και βασανισμού υπάρχει τεράστια διαφορά. Άλλο βασανίζω για να προκαλέσω πόνο και άλλο έχω δείρει κάποιον. Αυτό έχουμε την εμπειρία να το διακρίνουμε και είναι η δουλειά μας”.

Δείτε το video με τις συλλήψεις:

Για περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας