Ρώμη: 16 οι τραυματίες αεροσκάφους που βγήκε εκτός διαδρόμου

 


Διαβάστε επίσης, “Βίντεο με κάλεσμα ισλαμιστών για δολοφονία Μέρκελ” και “Σεισμός 6,4 Ρίχτερ στη βόρεια Ιαπωνία”.


Δεκαέξι, είναι σύμφωνα με τον τελικό απολογισμό, οι τραυματίες από την ανώμαλη προσγείωση αεροσκάφους που κατέληξε εκτός διαδρόμου στο διεθνές αεροδρόμιο της Ρώμης, Leonardo Da Vinci-Fiumicino.

Το εν λόγω αεροσκάφος, τύπου Atr42, της ρουμανικής εταιρίας Carpatair, με σαράντα έξι επιβάτες και τέσσερα μέλη του πληρώματος, εκτελούσε για λογαριασμό της Alitalia, το δρομολόγιο Πίζα – Ρώμη.

Εκ των δεκαέξι τραυματιών, δυο είναι σε σοβαρότερη κατάσταση, “χωρίς, όμως, να κινδυνεύει η ζωή τους”, όπως τονίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Μια αεροσυνοδός υπέστη τραύμα στη σπονδυλική στήλη και μεταφέρθηκε άμεσα στην πολυκλινική Agostino Gemelli της Ρώμης.

Η Alitalia, σε ανακοινωθέν της αναφέρει ότι “το Atr42 κατέληξε εκτός αεροδιαδρόμου εξαιτίας του ισχυρού ανέμου”, ενώ και ο Ιταλικός Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας, Enac, θεωρεί ότι ο ισχυρός άνεμος που έπνεε στο αεροδρόμιο Leonardo Da Vinci μπορεί να είναι μια “πιθανή αιτία”.

Η ιταλική εταιρία, όμως, ζήτησε από την ρουμανική Carpatair να διακόψει άμεσα τις πτήσεις που πραγματοποιεί για λογαριασμό της από την Πίζα και την Μπολώνια προς την ιταλική πρωτεύουσα.

“Φοβηθήκαμε πολύ. Ακούστηκαν τρομερές φωνές και κάποια στιγμή πιστέψαμε ότι θα μπορούσαμε και να πεθάνουμε”, δήλωσαν, στους δημοσιογράφους, μερικοί από τους επιβάτες.

Το αεροσκάφος, σύμφωνα με μαρτυρίες, άγγιξε το έδαφος και ξαναπήρε ύψος δυο φορές. Τελικώς, οι τροχοί έσπασαν και κατέληξε εκτός πίστας.

Όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας “Λα Ρεπούμπλικα”, τους τελευταίους οκτώ μήνες, τέσσερα αεροσκάφη που εκτελούσαν πτήσεις για την Alitalia παρουσίασαν βλάβες.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για αποσυμπίεση καμπίνας, πυρκαγιά, διαρροή καυσίμων και εσπευσμένη επιστροφή στο αεροδρόμιο της Πίζας λίγο μετά την απογείωση λόγω τεχνικής βλάβης.

Για περισσότερες ειδήσεις από τον κόσμο, διαβάστε στο news247.gr επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.