Σε εξέλιξη η συνάντηση Υπ.Εργασίας-Εργολάβων

 


Διαβάστε επίσης το πόρισμα για τον άδικο χαμό της Ν.Μαραγκού. Διαβάστε ακόμα τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις


Εν αναμονή τελούν οι συντεχνίες οικοδόμων ΣΕΚ και ΠΕΟ της συνάντησης της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Σωτηρούλας Χαραλάμπους με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Υπουργείο Εργασίας.

Ο ΓΓ του Συνδέσμου Οικοδόμων ΣΕΚ, Γιαννάκη Ιωάννου και ο ΓΓ της Συντεχνίας Οικοδόμων ΠΕΟ Μιχάλης Παπανικολάου βρίσκονται μαζί και αναμένουν τον «άσπρο καπνό» από το Υπουργείο Εργασίας.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Παπανικολάου, «αναμένουμε εάν τα ζητήματα ξεκαθαρίσουν και μπορεί να υπογραφεί κατ’ αρχήν συμφωνία να πάμε στο Υπουργείο να υπογράψουμε. Δεν είμαστε εμείς σε διαδικασία διαπραγματεύσεις. Ο γέγονε, γέγονε». Δεν είναι οι συντεχνίες που απέρριψαν τις προτάσεις της Υπουργού Εργασίας, σημείωσε ο κ. Παπανικολάου, υποδεικνύοντας ότι αποδέχθηκαν ορισμένα σημεία με οδύνη ψυχής. Ευχήθηκε, ωστόσο, να υπάρξει κατάληξη.

Ερωτηθείς εάν από τη σημερινή συνάντηση εξαρτάται η πραγματοποίηση παναπεργίας, ο ΓΓ της Συντεχνίας της ΠΕΟ ανέφερε ότι εάν υπάρξει συμφωνία σήμερα θα προχωρήσουν αύριο σε Γενικές Συνελεύσεις για να ενημερώσουν τα μέλη τους. Εάν όχι, είπε, όπως έχει αποφασισθεί, θα συνέλθουν τα σώματα των συντεχνιών για να πάρουν αποφάσεις για στήριξη του αγώνα των οικοδόμων.