Επιτελείο Λιλλήκα: Σεβασμό των συλλογικών συμβάσεων


Διαβάστε επίσης: Στεφάνου: Ο Διοικητής της ΚΤ επιθυμούσε Υποδιοικητή και Έρευνα για την αστυνομική βία στους οικοδόμους ζήτησε ο Χριστόφιας


Δια του Βασίλη Χαπέσιη, ο οποίος με αφορμή τα σημερινά επεισόδια στην Πάφο, είπε ότι «τονίζουμε την ανάγκη λήψης μέτρων άμεσης ανάπτυξης και στήριξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που δοκιμάζονται σκληρά από την οικονομική κρίση».

«Οι οικοδόμοι όπως και χιλιάδες άλλοι συμπατριώτες μας βιώνουν με σκληρό τρόπο  τις συνέπειες της κρίσης», συνέχισε ο κ. Χαπέσιης διατυπώνοντας τη θέση ότι «η Κυβέρνηση οφείλει  να  κάνει αυστηρούς έλεγχους  προς τήρηση των συλλογικών συμβάσεων, των όρων εργασίας και των μισθών.

Είπε επίσης ότι «πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι αντιπαραθέσεις και οι απεργίες βλάπτουν περαιτέρω την κυπριακή οικονομία και ότι «πρέπει όλοι μαζί να συμβάλουμε» ώστε να επανακτηθεί η αξιοπρέπεια του Κύπριου εργαζομένου ο οποίος πέρα από το γεγονός ότι πλήττεται με τις αποκοπές μισθών, σύρεται και στην ανεργία  αδυνατώντας να συντηρήσει την οικογένεια του.

Όπως δήλωσε ο κ. Χαπέσιης, ο Γιώργος Λιλλήκας δεσμεύεται να καταπολεμήσει άμεσα την  παράνομη και αδήλωτη εργασία ώστε να πάψει το φαινόμενο Κύπριοι εργαζόμενοι να αντικαθιστούνται με φτηνό εργατικό δυναμικό, να εντοπιστούν και απελαθούν από την Κύπρο οι δεκάδες χιλιάδες παράνομοι εργάτες, να τερματίσει την ανανέωση και την  παραχώρηση  νέων άδειων εργασίας για προσωπικό από τρίτες χώρες σε τομείς που υπάρχουν Κύπριοι άνεργοι.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ