ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ: Αντίσταση ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις

 


 

Διαβάστε επίσης, “Δήμος Μέσα Γειτονιάς: Ένα βήμα πριν από τη στάση πληρωμών” και “Ρεν: Δεν εξετάζουμε κούρεμα για την Κύπρο”.


 

Σε ανακοίνωσή της, η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ αναφέρεται σε ερωτήσεις που υποβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής τηλεμαχίας από δημοσιογράφο καταλογίζοντάς του ότι αντί να ρωτήσει, υπέβαλλε ότι οι τιμές κάποιων προϊόντων είναι οι ψηλότερες στην Ευρώπη, «τότε είναι βέβαιο ότι θέλει να εξυπηρετήσει κάποιο στόχο», προσθέτοντας πως «δεν τον ενδιαφέρει η πραγματικότητα και η αλήθεια και στην προκειμένη περίπτωση θέλει να βοηθήσει την πολιτική Αναστασιάδη, για ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών, ο οποίος βρήκε αμέσως και την αιτία των ψηλών τιμών, που όπως είπε είναι το εργατικό κόστος».

Όπως προσθέτει, «στην Κύπρο η ΑΤΗΚ παρά την πίεση της Ρυθμιστικής Αρχής προσφέρει τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες με τιμές κάτω του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και βρίσκεται στις τέσσερις φθηνότερες χώρες στις φωνητικές υπηρεσίες, την κινητή και διεθνή τηλεφωνία», σημειώνοντας πως «αυτό δεν ενδιαφέρει τον στρατευμένο δημοσιογράφο».

«Έπρεπε να ενισχύσει τα επιχειρήματα του Ν. Αναστασιάδη ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε ιδιωτικοποιήσεις, να απολύσουμε εργαζόμενους, να μειώσουμε μισθούς και ωφελήματα για να προσφέρουμε χαμηλότερες τιμές. Έλα όμως που την ίδια μέρα χιλιάδες Βούλγαροι ήταν στους δρόμους γιατί το ιδιωτικό μονοπώλιο, που δημιουργήθηκε από την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Κρατικής Εταιρείας Ηλεκτρισμού αύξησε κατακόρυφα τις τιμές», αναφέρει η ανακοίνωση.

Προσθέτει πως «ο Κύπριος πολίτης και οι εργαζόμενοι πρέπει να γνωρίζουν επίσης ότι Μετοχοποίηση-Στρατηγικός Επενδυτής και Ιδιωτικοποίηση είναι το ίδιο πράγμα», συμπληρώνοντας πως «στις πλείστες χώρες της ΕΕ ξεκίνησαν με στρατηγικούς επενδυτές και μετοχοποιήσεις, αλλά σήμερα ο ηλεκτρισμός, οι τηλεπικοινωνίες και το νερό είναι πλήρως ιδιωτικοποιημένα και υπό τον έλεγχο των ολιγοπωλίων».

Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ θεωρεί πως «στην Κύπρο οι Οργανισμοί που βρίσκονται στο στόχαστρο για ιδιωτικοποίηση είναι κερδοφόροι και έχουν εθνική και στρατηγική σημασία στη ανάπτυξη του τόπου και την ίδια ώρα που θέλουμε να γίνουμε ενεργειακός κόμβος επιδιώκεται η ιδιωτικοποίηση της ΑΗΚ».

«Την ώρα που η ΑΤΗΚ μετατράπηκε σε σημαντικό περιφερειακό κόμβο τηλεπικοινωνιών θέλουμε να την εκχωρήσουμε στα ξένα συμφέροντα. Τη στιγμή που η Τουρκία αποκλείει τα κυπριακά λιμάνια κάποιοι θέλουν να δώσουν τον έλεγχο τους σε ξένα συμφέροντα», αναφέρει περαιτέρω και διερωτάται κατά πόσον ο προαναφερθείς δημοσιογράφος «και οι πολιτικοί που θέλει να εξυπηρετήσει θέλουν να εκχωρήσουν και το νερό όπως έκαναν κι οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες που εφαρμόζουν το νεοφιλελευθερισμό;».

Πηγή ΚΥΠΕ