Στα ύψη η μετοχή της google


Διαβάστε επίσης και δείτε video για τη δημοσιογράφο που πήρε συνέντευξη του Σέρβου πρωθυπουργού χωρίς να φορά εσώρουχο και για τη μεγάλη επίθεση Χάκερ που δέχτηκε το Twitter.


Η είδηση της πρότασης συμβιβασμού που κατέθεσε η Google προς την ευρωπαϊκή επιτροπή ανταγωνισμού και η πιθανή αποφυγή καταβολής γιγαντιαίου προστίμου, το οποίο εκτιμάται ότι θα μπορούσε να φτάσει τα 4 δισ. δολάρια, υπολογιζόμενο με το 10% των ετήσιων εσόδων της, σκόρπισε χαμόγελα στους επενδυτές και ώθησε της μετοχή της εταιρείας στο ιστορικό υψηλό των 775,32 δολαρίων.

Η έρευνα σε βάρος της Google ξεκίνησε το 2010, όταν η ρυθμιστική αρχή ζήτησε από τη Google να εξηγήσει πώς κατατάσσονται τα αποτελέσματα αναζήτησης και διαφήμισης μέσω της διάσημης μηχανής της στο web, μετά από καταγγελίες ευρωπαϊκών εταιρειών για πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού.

Η Google είχε προθεσμία να καταθέσει τις προτάσεις της μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, προκειμένου να μην βρεθεί τελικά υπόλογη για παραβίαση της ευρωπαϊκής αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας. Ενας πιθανός συμβιβασμός με την ευρωπαϊκή επιτροπή θεωρείται θετική εξέλιξη, καθώς θεωρείται ότι απομακρύνει το ενδεχόμενο επιβολής ενός υπέρογκου προστίμου.

Η μετοχή της Google καταγράφει άνοδο 33% μέσα στον τελευταίο χρόνο, με προηγούμενη τιμή-ρεκόρ τα 774,38 δολάρια από τον Οκτώβριο του 2012 και την κεφαλαιοποίηση να έχει ξεπεράσει πλέον τα 255 δισ. δολάρια.

Για περισσότερες διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.