Στεφάνου: ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ όψιμα θυμούνται τους εργαζόμενους


Διαβάστε επίσης για τη γυναίκα που έπεσε στα σκαλιά της εκκλησίας και μεταφέρθηκε στην εντατική και για την έκθεση της Pimco.


Πρόσθεσε, μάλιστα, πως τα συνθήματα του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ότι ο Πρόεδρος του κόμματος και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δεν θα επιτρέψει να χαθεί μια γενιά Ελληνοκυπρίων “είναι κενά περιεχομένου”.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Στεφάνου απάντησε στις αναφορές του κ. Νεοφύτου νωρίτερα σήμερα για το ύψος της ανεργίας στην Κύπρο. “Πριν από πέντε χρόνια, λέει ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, είχαμε (ρυθμό ανεργίας) 3% και τώρα είμαστε στο 15%. Πριν από πέντε χρόνια βέβαια δεν υπήρχε οικονομική κρίση, της οποίας η διάρκεια, το βάθος και η οξύτητα είναι πρωτόγνωρα. Αυτό ο κ. Νεοφύτου σκόπιμα το παραβλέπει και το αποσιωπά”, ανέφερε ο κ. Στεφάνου, προσθέτοντας ότι η ανεργία καλπάζει εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της ύφεσης και ανησυχεί ακόμα και χώρες που έχουν σήμερα χαμηλή ανεργία, όπως είναι η Γερμανία.

Αναφερόμενος στο σχόλιο του κ. Νεοφύτου ότι η Υπουργός Εργασίας πριν από μερικά χρόνια καλούσε να μη μιλούμε για ανεργία και να κινδυνολογούμε, ο κ. Στεφάνου είπε ότι πριν από μερικά χρόνια, όταν ακόμα η κρίση βρισκόταν στην αρχή, και οι εργοδοτικές οργανώσεις και ο επιχειρηματικός κόσμος καλούσαν να τερματιστεί η κινδυνολογία, διότι καταστρέφεται η ψυχολογία που είναι πολύ σημαντική για την οικονομία. “Και αυτό το αποσιωπά ο κ. Νεοφύτου που απλώς περιοριζόταν στην κινδυνολογία”, συμπλήρωσε.

Ο κ. Στεφάνου συμφώνησε με την αναφορά του κ. Νεοφύτου ότι πρέπει να υπάρχει σύνεση και κοινή προσπάθεια, για να αντιμετωπιστεί η ανεργία που όντως ταλαιπωρεί χιλιάδες συμπολίτες μας, διερωτώμενος, ωστόσο ποιά ήταν η στάση του ΔΗΣΥ και του συνεργαζόμενου σήμερα ΔΗΚΟ, όταν η Κυβέρνηση έστειλε Κανονισμούς στη Βουλή για τον έλεγχο του αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ Κυπρίων και κοινοτικών εργαζομένων στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.

“ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ πολέμησαν αυτούς τους Κανονισμούς, επειδή δήθεν θα φτιάχναμε αστυνομικό κράτος. Έτσι έλεγαν. Και σ’ αυτό το θέμα ο ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ υπερασπίστηκαν την εργοδοσία, αντί τους εργαζόμενους και τους άνεργους που σήμερα όψιμα τους θυμούνται”, πρόσθεσε. 

“Τα συνθήματα ότι ο Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ δεν θα επιτρέψουν να χαθεί μια γενιά Ελληνοκυπρίων, που ρίχνει ο κ. Νεοφύτου, είναι κενά περιεχομένου. Η πράξη του ΔΗΣΥ αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο”, συνέχισε, προσθέτοντας πως η επίλυση του προβλήματος της ανεργίας θα επέλθει με το ξεπέρασμα της ύφεσης και την ύπαρξη ανάπτυξης που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Αναφερόμενος στα μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση για την ανάπτυξη και την καταπολέμηση της ανεργίας, ο κ. Στεφάνου υπενθύμισε τα 500 εκ. ευρώ που δαπανήθηκαν για την ανάπτυξη, τα 3 δις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα μέτρα για τον τουρισμό και για άλλους σημαντικούς τομείς της οικονομίας, αλλά και τις πολιτικές για χρηματοδότηση της εργοδότησης ανέργων, για την κατάρτιση των εργαζομένων, τα μέτρα που λήφθηκαν για πάταξη της αδήλωτης εργασίας, του τερματισμού του αθέμιτου ανταγωνισμού στην εργασία, το μορατόριουμ στους εργαζόμενους από τρίτες χώρες. “Η Κύπρος είναι η χώρα με το ψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ σε δαπάνες για τις ενεργές πολιτικές απασχόλησης”, κατέληξε.

 

Πηγή : ΚΥΠΕ