ΔΗΣΥ: Ανακρίβειες, αναλήθειες, υπερβολές και μετακύληση ευθυνών


 Οι Κυπριακές Εκλογές μόνο στην EVOBET!

 Διαβάστε επίσης, Δείτε τώρα στο 24H το διάγγελμά του Χριστόφια (vid) και “Εφημερίδες: «Κρίνει τις εκλογές το επόμενο 48ωρο»”.


Χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, σεβόμαστε το δικαίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας, αποχωρώντας από  την προεδρία, να απευθύνει στο λαό διάγγελμα απολογισμού της θητείας του. Συμμεριζόμαστε τη συναισθηματική φόρτιση με την οποία εμφορείται το διάγγελμα ενός προέδρου που για πρώτη φορά  στην ιστορία της Κύπρου, αποχωρεί χωρίς να επαδιεκδικεί το προεδρικό αξίωμα.

Δεν υπάρχει καμιά διάθεση κριτικής, παρά τις ανακρίβειες, τις αναλήθειες, τις υπερβολές και τη μετακύληση όλων των ευθυνών για όλα τα προβλήματα του τόπου σε όλους τους άλλους, εκτός της κυβέρνησης και του προέδρου.

Θα εκφράσουμε, μόνο, τη μεγάλη αποκαρδίωσή μας από το γεγονός ότι ο κ. Χριστόφιας δεν είχε ούτε την υστάτη το σθένος να απευθύνει μια απολογία, έστω εκ μέρους της πολιτείας, για τα εγκληματικά λάθη που οδήγησαν στην τραγωδία του Μαρί. «Η αγωνία, το άγχος και η βαθιά θλίψη του ιδίου και της οικογένειάς του για το χαμό ανθρώπινων ζωών», δεν μετριάζουν ποσώς τον πόνο και τη δικαιολογημένη οργή των συγγενών των 13 νεκρών εκείνης της τραγωδίας. Αναμέναμε ότι αποχωρώντας από το προεδρικό και ενάμιση χρόνο μετά την τραγωδία, ο κ. Χριστόφιας θα είχε συνειδητοποιήσει το δικαίωμα των θυμάτων του Μαρί για μια συγγνώμη. Ο απερχόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας όφειλε στην πατρίδα του τη γενναιότητα μιας συγγνώμης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ