Συμπλοκή Κυπρίων-Κούρδων στην Λεμεσό


 Διαβάστε επίσης πως εμπλέκεται εταιρεία Κύπριων στο σκάνδαλο με το κρέας αλόγου. Διαβάστε ακόμα, ήταν σύμπτωση η “επίσκεψη” αστεροειδή και μετεωρίτη την ίδια μέρα.


 

Εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι γύρω στις 19:00 χθες 200 περίπου άτομα κουρδικής καταγωγής έλαβαν μέρος σε λαμπαδηφορία για την επέτειο από τη σύλληψη του ηγέτη του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

«Σε κάποια στιγμή στην Οδό Ανεξαρτησίας ένα σαλούν αυτοκίνητο, αγνώστων στοιχείων, πέρασε δίπλα από την πορεία των Κούρδων και ο συνοδηγός φαίνεται να τους εξύβρισε. Οπότε γύρω στα 30 άτομα Κούρδοι επιτέθηκαν εναντίον του συνοδηγού και τον κτύπησαν. Με την παρέμβαση της Αστυνομίας σταμάτησε η επίθεση και έφυγαν οι τρεις επιβαίνοντες του αυτοκινήτου, οι οποίοι ήταν Κύπριοι», πρόσθεσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι οι Κούρδοι συνέχισαν την πορεία τους, η οποία τερματίστηκε στην οδό Ναυαρίνου, όπου βρίσκεται το Πολιτιστικό Κέντρο του Κουρδιστάν.

«Εκεί γύρω στις 21:00 δέχθηκαν μαζική επίθεση από 100 άτομα περίπου νεαρής ηλικίας, οι οποίοι κρατούσαν ρόπαλα και βόμβες μολότοφ. Οι Κούρδοι αντέδρασαν και έριξαν πέτρες εναντίον των προσώπων αυτών για να προστατέψουν το οίκημα τους. Κλήθηκε Αστυνομία στη σκηνή, όπου τελικά συνελήφθησαν τρία πρόσωπα Κύπριοι, δύο 16χρονοι και ένας 29χρονος, οι οποίοι παρέμειναν υπό κράτηση», σημείωσε.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λεμεσού 

 

Πηγή : ΚΥΠΕ