Συγκλονιστικό: Οι γονείς του τον… έκαναν διερμηνέα κωφών!

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΕΥΤΥΧΙΟΥ

Στην μικρή Κυπριακή κοινωνία με τους προοδευτικούς ανθρώπους, με την πολυπολιτισμικότητα, την παρουσία δεκάδων χιλιάδων αλλοδαπών και κοινοτικών στο νησί, με διάφορες θρησκείες, γλώσσες όπου σχεδόν σε όλες τις εργασίες υπάρχουν άτομα διαφόρων εθνικοτήτων, υπάρχει δυστυχώς ακόμα ο ρατσισμός και μάλιστα στους λιγότερο τυχερούς του κόσμου. Τους ανθρώπους που φέρουν μια αναπηρία. όπως ίσως οι τυφλοί, παραπληγικοί, τετραπληγικοί, κωφοί ή ακόμα χειρότερα άτομα με σύνδρομο dawn.

Στην αποκαλυπτική του συνέντευξη ο διερμηνέας κωφών-παρουσιαστής δελτίου ειδήσεων της νοηματικής γλώσσας στο MEGA, Περικλής Αναστασίου, αναφέρει πως ο ίδιος επέλεξε να κάνει επάγγελμα το δικό του βίωμα, αφού στην οικογένεια του υπάρχουν δύο βαρήκοα άτομα.

Με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο ο μόλις 21 χρόνων Περικλής, περιγράφει τις στιγμές που έζησε στο σχολείο, ένας χώρος όπου τα μικρά παιδιά δεν μπορούν ακόμα να αντιληφθούν την διαφορετικότητα σε σχέση με την όποια αναπηρία, αλλά και πως αυτό στην πορεία τον έκανε ένα καλύτερο άνθρωπο και του άνοιξε ακόμα ένα δρόμο για τον επαγγελματικό του προσανατολισμό.

Ο Περικλής φοιτητής σήμερα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, εξιστορεί με ένα άκρως συγκινητικό, αλλά και θετικό τρόπο πώς ο ίδιος έζησε και μεγάλωσε στο σπίτι όπου και οι δύο γονείς ήταν βαρήκοα άτομα.


Περικλής Αναστασίου- Διερμηνέας Κωφών από 24hcomcy