Συνελήφθηκε καταζητούμενος για σωρεία διαρρήξεων και κλοπών

 


Διαβάστε επίσης πως εμπλέκεται εταιρεία Κύπριων στο σκάνδαλο με το κρέας αλόγου. Διαβάστε ακόμα, ήταν σύμπτωση η “επίσκεψη” αστεροειδή και μετεωρίτη την ίδια μέρα.


Επεισοδιακή ήταν η σύλληψη 32χρονου καταζητούμενου για διαρρήξεις και κλοπές, ο οποίος σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας και τέθηκε υπό κράτηση για 8 ημέρες. Υπό κράτηση, για επίσης 8 μέρες, τέθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού και η 25χρονη αλλοδαπή φίλη του.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη, γύρω στις 11 χθες το πρωί, λήφθηκε πληροφορία για διάρρηξη κατοικίας στη Λεμεσό και στη σκηνή έσπευσαν περιπολικά, όπου εντοπίστηκε όχημα να διαφεύγει και έγινε προσπάθεια ανακοπής του. Το όχημα, που οδηγούσε η 25χρονη αλλοδαπή, με συνεπιβάτη τον 32χρονο καταζητούμενο, εισήλθε στον παρακαμπτήριο και καταδιώχθηκε από τα περιπολικά.

Σε κάποια στιγμή η οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα αυτό να προσκρούσει σε κιγκλίδωμα και να ακινητοποιηθεί. Αστυνομικοί συνέλαβαν την 25χρονη, όχι όμως και τον 32χρονο, ο οποίος κατάφερε να μπει στη θέση του οδηγού και να επανεκκινήσει το όχημα, οδηγώντας το εναντίον μέλους του ΟΠΕ, το οποίο έκανε χρήση του υπηρεσιακού το όπλου, πυροβολώντας ένα από τα ελαστικά.

Ακόμη και με σκασμένο ελαστικό, ο 32χρονος συνέχισε να οδηγά το αυτοκίνητο και όταν οι αστυνομικοί έχασαν οπτική επαφή μαζί του, το εγκατέλειψε και εξαφανίστηκε. Αξιολογώντας πληροφορίες, η Αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε τον 32χρονο σε συγκεκριμένη οικία στη Λευκωσία, όπου εκτιμάται ότι μεταφέρθηκε από φιλικό του πρόσωπο.

Ο κ. Αγγελίδης δήλωσε ότι ο 32χρονος καταζητείτο από τις 24 Ιανουαρίου για αρκετές υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών στη Λευκωσία, ωστόσο φαίνεται ότι η δράση του επεκτείνεται και σε άλλες Επαρχίες. Ο αριθμός των υποθέσεων δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει, αν και ο ίδιος έχει παραδεχθεί, μέχρι στιγμής, τη διάπραξη 9 διαρρήξεων και κλοπών στη Λευκωσία.

Αναφερόμενος, εξάλλου, σε τροχαίο που σημειώθηκε τα ξημερώματα στη Λευκωσία, ο κ. Αγγελίδης είπε πως, 22χρονη οδηγός αυτοκινήτου, στην προσπάθεια της να στρίψει από τη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού προς την οδό Γερασίμου Μαρκορά, ανέκοψε την πορεία 22χρονου μοτοσικλετιστή, με αποτέλεσμα αυτός να εκτιναχθεί και να κτυπήσει στο έδαφος.

Ο νεαρός, που δεν έφερε προστατευτικό κράνος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας σε σοβαρή κατάσταση, ενώ σε έλεγχο αλκοτέστ της 22χρονης, η ένδειξη ήταν 7 ml, που βρίσκεται εντός των επιτρεπτών ορίων.

Ερωτηθείς κατά πόσο η ταχύτητα έπαιξε ρόλο στην πρόκληση του δυστυχήματος, ο Ανδρέας Αγγελίδης είπε πως «είναι κάτι το οποίο θα εξεταστεί από τους εμπειρογνώμονες του ΤΑΕ Λευκωσίας , όπως και γενικότερα οι συνθήκες του δυστυχήματος, έχοντας υπόψη και τις μαρτυρίες που θα ληφθούν».

 

Πηγή : ΚΥΠΕ