Συνέντευξη 24H-Παυλίδης: Στη… θάλασσα η λύση για ανεργία (vid)

 


Διαβάστε επίσης: Συγκλονιστικό: Οι γονείς του τον… έκαναν διερμηνέα κωφών!


 

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΕΥΤΥΧΙΟΥ 

Στο 14,7% του ενεργού πληθυσμού αυξήθηκε η ανεργία στην Κύπρο το Δεκέμβριο από 14,2% το Νοέμβριο, σύμφωνα με τον ίδιες πηγές.

Το συνολικό ποσοστό ανεργίας επί του ενεργού πληθυσμού, που καταγράφηκε στα κράτη μέλη της Ευρωζώνης το Δεκέμβριο ήταν το εξής: Αυστρία 4,3%, Λουξεμβούργο 5,3%, Γερμανία 5,3%, Ολλανδία 5,8%, Μάλτα 6,7%, Βέλγιο 7,5%, Φινλανδία 7,7%, Εσθονία (Νοέμβριος 2012) 9,9%, Σλοβενία 10,0%, Γαλλία 10,6%, Ιταλία 11,2%, Κύπρος 14,7%, Σλοβακία 14,7%, Ιρλανδία 14,7%, Πορτογαλία 16,5%, Ισπανία 26,1%, Ελλάδα 26,8% (Οκτώβριος 2012).

Την ώρα που οι ρυθμοί αυτοί τρομάζουν ο Νομικός με εξειδίκευση στο νομικό οικονομικό δίκαιο και στο δίκαιο των κεφαλαιαγορών Νίκος Παυλίδης, κρούει των κώδωνα του κινδύνου για άμεση δημιουργία κλάδων στο πανεπιστήμιο Κύπρου που θα αφορούν τομείς οι οποίοι θα μπορούσαν στο μέλλον να απορροφήσουν υποψήφιους φοιτητές, για τις νέες θέσεις εργασίας που θα προκύψουν από την εξόρυξη του φυσικού αερίου στον τόπο μας.

Όπως εξηγεί ο κύριος Παυλίδης, με τα νέα δεδομένα θα προκύψουν ανάγκες σε γεωφυσικούς, χημικούς, μηχανικούς και τεχνικούς διαφόρων ειδικοτήτων, συνολικά 120 διαφορετικών ειδικοτήτων. Οι σχετικοί κλάδοι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν στα υφιστάμενα πανεπιστήμια μας όπως το Πανεπιστήμιο Κύπρου η το ΤΕΠΑΚ, αλλά ούτε και στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Αυτή η ανάγκη είναι άμεση όπως είπε, για σκοπούς κάλυψης ανέργων επιστημόνων νέων μας, για να μην χρειαστούμε στο τέλος της μέρας να προσλάβουμε ξένους για τις θέσεις αυτές.

Ο κύριος Παυλίδης μιλά ακόμη και για το ευρύ κοινωνικό πρόβλημα που προκύπτει ενόψει οικονομικής κρίσης, σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη που ακολουθεί.

 


Νικος Παυλίδης- Νομικός Οικονομικό Δίκαιο από 24hcomcy