Θρίλερ για το ποιος θα τερματίσει δεύτερος στις εκλογές


Διαβάστε επίσης, “Ομήρου: Μεγάλο σταυροδρόμι οι προεδρικές εκλογές” και “Στεφάνου: ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ όψιμα θυμούνται τους εργαζόμενους”


Ο Νίκος Αναστασιάδης, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, με ποσοστό 40,4% κερδίζει την εκλογική μάχη αφήνοντας πίσω του με αρκετά μεγάλο ποσοστό, τον Σταύρο Μαλά, ο οποίος φέρεται να κόβει δεύτερος το νήμα με 22,1%. Σε απόσταση αναπνοής και με αυξημένο ποσοστό(από τον Ιανουάριο), βρίσκεται ο Γιώργος Λιλλήκας(21.0%).

Ωστόσο, θρίλερ φαίνεται ότι θα εξελιχθεί την νύχτα των εκλογών γιατί η μικρή διαφορά που χωρίζει Μαλά – Λιλλήκα, δεν είναι αρκετή για να διασφαλίσει είτε ο ένας είτε ο άλλος, την δεδομένη στιγμή, τη δεύτερη θέση.

Το μέγεθος της αποχής παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστο, ενώ παρατηρείται το φαινόμενο απόκρυψης ψήφου ιδιαίτερα από ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ.

Σε πιθανό ενδεχόμενο δεύτερου γύρου,  με αντιπάλους τον Νίκο Αναστασιάδη και τον Σταύρο Μαλά, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ εξέρχεται νικητής με ποσοστό 50,4%, έναντι 28% του κ. Μαλά.

Σε περίπτωση που αντίπαλοι βρεθούν Αναστασιάδης – Λιλλήκας, η ψαλίδα διαφοράς μεταξύ τους μικραίνει με νικητή τον κ. Αναστασιάδη και ποσοστό 45,1%, έναντι 31,7 του κ.Λιλλήκα.