Τιμή-ρεκόρ: Μοντιλιάνι πουλήθηκε για 214 εκ. δολάρια


Διαβάστε επίσης για ποιον απίστευτο λόγο Σεφ στη Σκοτία σκότωσε τη φίλη του και δείτε pics για την Κινέζα που πόζαρε πάνω σε ράγες τρένου και παραλίγο να σκοτωθεί.


Ένας πίνακας του Μοντιλιάνι, στον οποίο απεικονίζεται η ερωμένη του, ξεπέρασε σε τιμή τον Πικάσο και τον Ρενουάρ στην δημοπρασία που έγινε στα πλαίσια του Christie’s International στο Λονδίνο.

Όπως γράφει το Bloomberg, η τιμή – ρεκόρ για τον πίνακα του 1919 ήταν 214 εκατομμύρια δολάρια.  

”Το χρηματιστήριο είναι ανεβασμένο”, δήλωσε ο έμπορος τέχνης Christophe van de Weghe. ”Ο κόσμος έχει περισσότερη αισιοδοξία και θέλει να ξοδέψει λεφτά για τέχνη. Νιώθει ασφαλής με τα μεγάλα ονόματα”.  

Στον πίνακα του Μοντιλιάνι, “Jeanne Hebuterne (au chapeau)” παρουσιάζεται η ερωμένη του ζωγράφου. Ο ζωγράφος πέθανε το 1920, φτωχός, σε ηλικία 35 ετών. Η Hebuterne αυτοκτόνησε την επόμενη μέρα, βυθισμένη στο πένθος, μαζί με το αγέννητο παιδί τους.    

Στις δεκαετίες ΄80 και ’90 ο Ιμπρεσιονισμός και η Μοντέρνα Τέχνη ήταν οι πιο κερδοφόρες εποχές για τους οίκους δημοπρασίας.

Τώρα η αγορά ανακτά τις δυνάμεις της, ενώ νέα έργα εμφανίζονται σιγά σιγά από πωλητές που ήταν διστακτικοί λόγω του αυξανόμενου ενδιαφέροντος προς τη σύγχρονη τέχνη.

Για περισσότερες διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.