Υπογράφηκαν τα συμβόλαια με την Total – 24 εκ. το Bonus


Διαβάστε επίσης, “Θα μας τρελάνουν με τα καύσιμα – Νέα αύξηση, στα 1.41!” και “Εφημερίδες: «Τους έδωσαν λευκή επιταγή»”.


Η υπογραφή των συμβολαίων έγινε στο Υπουργείο Εμπορίου και σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο Υπουργός Νεοκλής Συλικιώτης ανέφερε ότι «με τη σημερινή μας πράξη ολοκληρώνουμε έναν από τους πιο κρίσιμους στόχους που έθεσε η Κυβέρνηση στην ενεργειακή της πολιτική, αυτόν της επιτυχούς διεξαγωγής του β’ γύρου αδειοδότησης».

Από την πλευρά του ο Αρνό Μπροϊάκ, Πρόεδρος της Total Μέσης Ανατολής για θέματα εξερεύνησης και παραγωγής, ανέφερε ότι η Total θα προχωρήσει με δισδιάστατες σεισμογραφικές μελέτες για το θαλάσσιο οικόπεδο 10 και σε τρισδιάστατες μελέτες για το οικόπεδο 11.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι η Total σκοπεύει να προχωρήσει σε γεωτρήσεις τόσο για πετρέλαιο όσο και για φυσικό αέριο, προσθέτοντας όμως ότι είναι πολύ πρόωρο να λεχθεί ποιό από τα δύο θα έχει προτεραιότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το bonus υπογραφής ανέρχεται σε 24 εκ ευρώ.

 

Τη συνεργασία με “Total” χαιρέτισε ο Γ. Λιλλήκας 

Την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε συνεργασία με τη γαλλική εταιρεία “Total” για τη χορήγηση άδειας εξερεύνησης υδρογονανθράκων στα ερευνητικά τεμάχια 10 και 11 εντός της κυπριακής ΑΟΖ, χαιρέτισε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αυτή η απόφαση είναι προς τη σωστή γεωπολιτική κατεύθυνση.

 

Να μην χάνουμε χρόνο στους σχεδιασμούς για το ΦΑ, λέει ο Πρόεδρος της ΚΡΕΤΥΚ 

Την ανάγκη όπως η Κύπρος προχωρήσει τάχιστα στην υλοποίηση των σχεδιασμών για την αξιοποίηση και εξαγωγή φυσικού αερίου, επεσήμανε με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της νεοϊδρυθείσας Κρατικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου (ΚΡΕΤΥΚ) Χαράλαμπος Έλληνας ενόψει και των αλλαγών που ενδεχομένως να φέρει στην παγκόσμια αγορά φυσικού αερίου το σχιστολιθικό αέριο (shale gas).

 

Λουκαϊδης: Σημαντικός κρίκος στη μετατροπή Κύπρου σε ενεργειακό κέντρο η συμφωνία με TOTAL 

Ακόμη ένα σημαντικό κρίκο στην πορεία μετατροπής της Κύπρου σε ενεργειακό κέντρο, χαρακτήρισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης, την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης και την επίτευξη συμφωνίας της Κυβέρνησης με την TOTAL για τα οικόπεδα 10 και 11 της κυπριακής ΑΟΖ. 

Πηγή ΚΥΠΕ