Τους αστυνομικούς θα κάνουν οι Στροβολιώτες

Αναφέροντας στον αστυνομικό και σε αρμόδιους φορείς, περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, κλοπών και άλλων παραπτωμάτων.


 

Διαβάστε επίσης, “Έκρηξη σε αυτοκίνητο στην Λεμεσό” και “O καιρός της Κυριακής”.


Η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, ενώ η οικονομική κρίση επιβαρύνει την κατάσταση προκαλώντας αλυσιδωτές κοινωνικές επιπτώσεις, με την ανεργία και την φτώχεια να αυξάνουν τα περιστατικά κλοπών, βίας και άλλων παραπτωμάτων.

Ο Δήμος Στροβόλου μέσω του προγράμματος «Δημοτικές Ομάδες Πρόληψης και Ενσωμάτωσης», στοχεύει στην παροχή καλύτερης ποιότητας ζωής στους δημότες και στην ανάπτυξη αισθήματος ασφαλείας.

Όπως ανέφερε στον «Φ», η λειτουργός του δήμου, υπεύθυνη του προγράμματος, Δάφνη Ζήνωνος, το πρόγραμμα αυτό θα γίνει σε συνεργασία με την κοινοτική αστυνόμευση του Δήμου. Στόχος είναι να βρεθούν εθελοντές δημότες οι οποίοι θα είναι παρατηρητές της γειτονιάς τους,  «έτσι με το που θα βλέπουν κάποια πράγματα, να τα αναφέρουν στον αστυνομικό της γειτονιάς ή στους αρμόδιους φορείς.»

Θα αποστέλλονται ενημερωτικά μηνύματα, στους εθελοντές για το τι συμβαίνει σε κάθε περιοχή (π.χ ληστεία), για να ληφθούν μέτρα προστασίας ή να δοθούν στοιχεία κλοπιμαίων.

Το πρόγραμμα ασχολείται και με κοινωνικά θέματα, όπως σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας, οικογενειακές δυσκολίες, μόλυνση περιβάλλοντος ή προσφορά τροφίμων κ.α.

Ρόλος των εθελοντών δεν είναι να πάρουν το νόμο στα χέρια τους αλλά ο εντοπισμός περιστατικών τα οποία και θα αναφέρουν στους αρμόδιους φορείς.