Στο δρόμο 229 υπάλληλοι της Τρ. Κύπρου εντός Ιανουαρίου!


 

Διαβάστε επίσης: Υπ. Εργασίας: Αυξήσαμε τις κοινωνικές παροχές κατά 42% μέσα σε 4 χρόνια και… Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο η ανεργία – Έφτασε το 14,7%


 

Σε σημερινό δελτίο Τύπου της Τράπεζας Κύπρου σημειώνεται πώς από το Συγκρότημα έχουν αποχωρήσει μέσα στον Ιανουάριο 229 άτομα!

Αυτοί οι υπάλληλοι απολύθηκαν (αν και αποφεύγεται η αναφορά της συγκεκριμένης λέξης στο δελτίο Τύπου) εντός του πρώτου μήνα του νέου έτους και αντιστοιχούν με ποσοστό 6,4%.

Με αυτό τον τρόπο εξοικονομείται το 8,5%  του ετήσιου μισθολογίου στην Κύπρο, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Όσο για το λόγο; Αυτές οι απολύσεις έγιναν «μέσα στο γενικότερο πλαίσιο αναδιοργάνωσης του Συγκροτήματος και μείωσης των λειτουργικών δαπανών».

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου: «Το Συγκρότημα Τράπεζας Κύπρου επιθυμεί να ανακοινώσει ότι μέσα στο γενικότερο πλαίσιο αναδιοργάνωσης του Συγκροτήματος και μείωσης των λειτουργικών δαπανών έχουν αποχωρήσει από το Συγκρότημα στην Κύπρο 229 άτομα εντός του Ιανουαρίου 2013.  Με τις αποχωρήσεις αυτές το προσωπικό του Συγκροτήματος στην Κύπρο μειώνεται κατά 6,4% και υπολογίζεται ότι το Συγκρότημα θα εξοικονομήσει 8,5% περίπου του κόστους του ετήσιου μισθολογίου στην Κύπρο».