Τσουνάμι χτύπησε τα νησιά του Σολομώντα

 


 

Διαβάστε επίσης, “Παρά λίγο θερμό επεισόδιο Κίνας- Ιαπωνίας (vids)” και “«Περνούσα όλη μου τη μέρα κάνοντας κόλαση τις ζωές των άλλων»”.


 

Ισχυρή σεισμική δόνηση 8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε ανοικτά των νησιών του Σολομώντα στον Ειρηνικό Ωκεανό στις 12:12 τοπική ώρα (03:12 ώρα Ελλάδος)  με αποτέλεσμα να εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι.

Τσουνάμι ύψους 90 εκατοστών έπληξε τα νησιά Santa Cruz στο Νότιο Ειρηνικό, χωρίς να μεταδίδει άλλες πληροφορίες.

Πολλά χωριά στα νησιά του Σολομώντα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς από τον σεισμό. Δεν έχουν υπάρξει αναφορές για τραυματισμούς ή θύματα.

Η προειδοποίηση αφορούσε μεταξύ άλλων τα νησιά του Σολομώντα, τα νησιά του Βανουάτου, τα νησιά Ναούρου, τα νησιά Φίτζι, το Τουβαλού, την Παπούα Νέα Γουινέα, τη Νέα Καληδονία, το Κιριμπάτι κ.ά.

Το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν σε μικρό εστιακό βάθος 5,8 χιλιομέτρων (3,6 μίλια) στην περιοχή των νήσων Σάντα Κρουζ, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.

Το κέντρο προειδοποίησε ότι ο σεισμός θα μπορούσε να προκαλέσει ένα “καταστροφικό τσουνάμι” κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.

Πριν τον ισχυρό σεισμό 8 Ρίχτερ είχε προηγηθεί σεισμική δόνηση 6,1 Ρίχτερ στις 11:07 τοπική ώρα, ενώ μετά τον καταστροφικό σεισμό ακολούθησαν και άλλες σεισμικές δονήσεις με τη μεγαλύτερη να έχει μέγεθος 6,6 Ρίχτερ.

Για περισσότερες διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.