Βατικανό: Ο Πάπας ζει με βηματοδότη εδώ και χρόνια


Διαβάστε ακόμα και δείτε video για τους σεισμούς σε Β. Κορέα, Νησιά Φίτζι και για την αποζημίωση που πρέπει να πληρώσει η Google.


Το Βατικανό αποκάλυψε ότι εδώ και χρόνια ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ’, ο οποίος παραιτήθηκε την Τρίτη, φέρει βηματοδότη.

Ωστόσο, ο πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, εκπρόσωπος του Βατικανού δήλωσε ότι ο ποντίφικας δεν παραιτείται εξαιτίας μιας συγκεκριμένης ασθένειας. Παράλληλα, το Βατικανό ανακοίνωσε ότι ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ’ δεν θα παίξει ρόλο στην εκλογή του διαδόχου του.

Ο εκπρόσωπος του Βατικανού δήλωσε ότι “ο Πάπας δεν θα εκφέρει άποψη για τη διαδικασία της εκλογής (νέου Πάπα)”.

“Δεν θα παρέμβει καθ’ οιονδήποτε τρόπο”, πρόσθεσε, μιλώντας σε δημοσιογράφους. Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ’ εξέπληξε τους πάντες όταν ανακοίνωσε την παραίτησή του. Είναι η πρώτη παραίτηση Πάπα εδώ και σχεδόν έξι αιώνες.

Ο αδελφός του ποντίφικα δήλωσε ότι ο Πάπας Βενέδικτος δεν θα παρεμβαίνει στις υποθέσεις του διαδόχου του.

Ο Γκέοργκ Ράτσινγκερ δήλωσε στο BBC ότι ο Πάπας Βενέδικτος θα τεθεί στη διάθεση του Βατικανού, μόνο εάν του ζητηθεί. Μιλώντας στο BBC, ο αδελφός του ποντίφικα δήλωσε ότι οι γιατροί συμβούλευσαν τον Πάπα να μην πραγματοποιεί υπερατλαντικά ταξίδια. Ο ίδιος σκεφτόταν να παραιτηθεί εδώ και μήνες.

“Όταν έφτασε στο δεύτερο μισό της όγδοης δεκαετίας του, ένιωσε ότι η ηλικία του φαινόταν και ότι σταδιακά έχανε τις ικανότητες που είχε και που χρειάζονται για να ολοκληρώσει σωστά τη θητεία του” είπε ο Γκέοργκ Ράτσινγκερ από το σπίτι του στο Ρέγκενσμπουργκ. “Όπου χρειάζεται θα τίθεται στη διάθεση του Βατικανού, αλλά δεν θα θελήσει να παρέμβει στις υποθέσεις του διαδόχου του”, κατέληξε.

Για περισσότερες ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.