Η ψήφος είχε την δικιά της ιστορία – Δηλώσεις υποψηφίων (vid)


Οι Εκλογές στο δικό σου γήπεδο!

Μη χάσετε ακριβώς στις 17.00 την πρώτη και μοναδική διαδικτυακή εκπομπή της Κύπρου. Την live streaming εκπομπή του 24Η και  Live οι εκλογές: Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις


 

Σταύρος Μαλάς

Σήμερα είναι η μέρα του κυπριακού λαού να μιλήσει και με τη σημερινή εκλογική διαδικασία θα καταγραφεί ίσως το σημαντικότερο κεφάλαιο στην ιστορία του κυπριακού λαού, δήλωσε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος το πρωί στο Γυμνάσιο Αρχαγγέλου.

Ο κ. Μαλάς, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του Ζαχαρούλα, στελέχη του επιτελείου του και υποστηρικτές του, ανέφερε πως χθες βράδυ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, στον οποίο εξέφρασε τη μεγάλη μου ανησυχία για αυτά τα οποία λέγονται για τη χώρα μας.

Είπε πως είναι απόλυτα αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας. «Είμαι σίγουρος ότι ο κυπριακός λαός θα καταγράψει με την ψήφο του μιαν ιστορική πραγματικότητα», πρόσθεσε. Ο κ. Μαλάς συνεχάρη τις υπηρεσίες του κράτους που διοργάνωσαν άψογα την εκλογική διαδικασία και ευχήθηκε «όλα να κυλήσουν με την ομαλότερη δυνατή προσπάθεια και διαδικασία».

«Για πολλούς   μήνες    μίλησαν οι πολιτικοί. Σήμερα είναι η μέρα του κυπριακού λαού να μιλήσει. Σήμερα αρχίζει μια εκλογική διαδικασία με την οποία θα καταγραφεί ίσως το σημαντικότερο κεφάλαιο στην ιστορία του κυπριακού λαού», είπε ο κ. Μαλάς και πρόσθεσε πως «αυτό το ιστορικό κάλεσμα πρέπει να μας βρει όλους συμμέτοχους. Καλώ λοιπόν όλους να συμμετέχουν σε αυτή τη συγγραφή της ιστορίας έτσι ώστε ο κάθε ένας να κοιτάζει πίσω και να αναλογίζεται ότι είχε και τη δική του συνεισφορά».

Όπως είπε, «όλοι αγωνιούμε για το μέλλον της χώρας μας. Αγωνιώ και εγώ για αυτό ψες είχα μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στον οποίο εξέφρασα τη μεγάλη μου ανησυχία για αυτά τα οποία λέγονται για τη χώρα μας και για τις διαδικασίες που τροχοδρομούνται, και αναφέρομαι στις βολές κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και επίσης για την προσπάθεια να διοριστεί μια ιδιωτική εταιρεία για να διερευνήσει αυτά τα θέματα. Εχει λάβει πολύ σοβαρά υπόψη το τι έχω πει ο κ. Σουλτς και είμαι σίγουρος αυτά θα τα μεταφέρει και στο κοινοβούλιο».Γιώργος Λιλλήκας:

Ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας, κάλεσε τους πολίτες να κάνουν την ανατροπή.

Σε δηλώσεις του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος το πρωί στο Λύκειο Ακροπόλεως στη Λευκωσία, ο κ. Λιλλήκας, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του , τον γιό του καθώς και από στελέχη του επιτελείου του και αριθμό υποστηρικτών του, συνεχάρη «τους Κύπριους πολίτες οι οποίοι σε αυτήν την εκστρατεία επέδειξαν ψηλό πολιτικό ήθος και έτσι μπορέσαμε να διεξάγουμε μια ομαλή προεκλογική εκστρατεία χωρίς φανατισμούς, χωρίς πάθη, που τιμά τον πολιτισμό μας».

 Ο κ. Λιλλήκας ευχαρίστησε την υπηρεσία εκλογών, τους εφόρους, τις χιλιάδες των δημοσίων υπαλλήλων, των ανέργων επιστημόνων που έχουν εργοδοτηθεί και συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία, «οι οποίοι μας επιτρέπουν να διεξάγουμε μια ομαλή εκλογική διαδικασία», είπε.

Σήμερα είναι η ημέρα των πολιτών, ανέφερε ο κ. Λιλλήκας, προσθέτοντας «η εξουσία ανήκει στα χέρια των πολιτών. Οι πολίτες με την απόφασή τους είναι αυτοί που δίνουν νόημα και περιεχόμενο στη Δημοκρατία. Με την απόφασή τους οι πολίτες θα κρίνουν το μέλλον και την πορεία της πατρίδας μας και στο εθνικό θέμα και στα ζητήματα της οικονομίας και της κοινωνίας».


Γιώργος Λιλλήκας εκλογές 2013 από 24hcomcy

Οι πολίτες, είπε, «με την απόφασή τους θα αποφασίσουν εάν θα επιστρέψουμε σε πρακτικές του παρελθόντος, αν θα επιστρέψουμε σε πρακτικές που μας οδήγησαν σε αυτήν την οικονομική κρίση, εάν θα επιτρέψουν να συνεχίσουν εκείνες οι πρακτικές που τους απογοήτευσαν και τους οδήγησαν στην απαξίωση της πολιτικής ή αν θα επιλέξουν το νέο, το καινούργιο για να πάρουμε την Κύπρο μπροστά».

 Καταλήγοντας ανέφερε ότι «μαζί μπορούμε να έχουμε τους πολίτες πρωταγωνιστές, μαζί μπορούμε να φέρουμε ξανά την ελπίδα στον τόπο μας, να φέρουμε οικονομική ανάπτυξη, μαζί μπορούμε χαράξουμε μια νέα πορεία με εθνική αξιοπρέπεια για τη λύση του Κυπριακού. Μαζί μπορούμε να ξαναδώσουμε το χαμόγελο στα χείλη των παιδιών μας. Μαζί μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή», κατέληξε.

 Νίκος Αναστασιάδης:

 Σήμερα ο λαός αποφασίζει έχοντας μπροστά του τις πιο κρίσιμες εκλογές, το διακύβευμα των οποίων είναι η επιβίωση της πατρίδας μας, δήλωσε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος του, στη Λεμεσό.

Ο κ. Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Άντρη, τις κόρες του και τους συζύγους τους, τα εγγονάκια του, μέλη του εκλογικού του επιτελείου και υποστηρικτές του, έφθασε στις 9:30 και ψήφισε στο κέντρο Β` του Λανιτείου Γυμνάσιο Α`.

Στις δηλώσεις του, ανέφερε πως σήμερα ο λαός “αποφασίζει έχοντας μπροστά του τις πιο κρίσιμες εκλογές, οι οποίες θα καθορίσουν αν, μέσα από μια ισχυρή εντολή, η Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας θα αντιμετωπίσει άμεσα τα προβλήματα της οικονομίας, τα προβλήματα που απασχολούν τον κάθε Κύπριο πολίτη, αλλά χωρίς αμφιβολία, και την αντιμετώπιση του μεγάλου εθνικού μας προβλήματος”.

 Εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι πολίτες δεν θα επιλέξουν κόμματα και ιδεολογίες, αλλά “θα επιλέξουν να πολιτευτούν κατά τρόπο που να έχουμε τα θετικότερα δυνατά αποτελέσματα για την πατρίδα μας”, ο κ. Αναστασιάδης έστειλε το μήνυμα πως, για τον ίδιο, “από αύριο δεν υπάρχουν αριστεροί, δεξιοί,, σοσιαλιστές, κεντρώοι ή της όποιας ιδεολογίας ή του όποιου χρώματος”.

Στόχος και σκοπός μας είναι να εκσυγχρονίσουμε το κράτος, να επιβάλουμε την αξιοκρατία, να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη του πολίτη στους πολιτικούς, αλλά πριν και πάνω από όλα, άμεσα, όλοι μαζί, ενώνοντας δυνάμεις, να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση που δυστυχώς δεν έχει ζήσει ποτέ προηγούμενα η πατρίδα μας”,συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς ποιό είναι το διακύβευμα των προεδρικών εκλογών, ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας είπε πως αυτό είναι πατριωτικό και αφορά την “επιβίωση της πατρίδας μας και όχι την επιβίωση κανενός κόμματος ή πολιτικού“, προσθέτοντας πως “με ενωμένες τις δυνάμεις, θα αντιμετωπίσουμε τα όσα κρίσιμα έχουμε μπροστά μας”.

Τέλος, ο κ. Αναστασιάδης ευχαρίστησε όσους εργάζονται σήμερα για τις εκλογές και για να επικρατήσει η απόλυτη Δημοκρατία στον τόπο μας, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα πως “αυτή η κατάκτηση δεν θα επηρεαστεί από κανέναν τρίτον παράγοντα, πέραν του αισθήματος του απόλυτου σεβασμού στο αποτέλεσμα”. 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ