“Βλέπει” Αναστασιάδη από την πρώτη Κυριακή ο Αρχιεπίσκοπος


Διαβάστε επίσης για το αλογίσιο κρέας στην Κύπρο και για τη νέα αύξηση στα καύσιμα.


Σε δηλώσεις του ύστερα από συνάντηση, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, με την υποψήφια Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πραξούλα Αντωνιάδου, η οποία συνοδευόταν από τον Αντιπρόεδρο των Ενωμένων Δημοκρατών Κώστα Γεωργιάδη, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είπε ότι κατά τη συνάντηση αντάλλαξαν απόψεις εφ’ όλης της ύλης

«Μάλιστα έμαθα και αρκετά για το αέριο που τελούσα υπό πλήρη άγνοια, αλλά και εξετάσαμε και όλο το φάσμα. Εγώ όχι μόνο σήμερα, αλλά προ πολλού της ευχήθηκα να έχει καλές επιτυχίες. Μάλιστα της είπα να πάει και στο δεύτερο γύρο, αλλά φοβούμαι  ο κ. Αναστασιάδης θα κερδίσει από τον πρώτο γύρο και δεν θα έχει δεύτερο γύρο. Αλλά θα κερδίσει έπειτα. Εκλογές κάθε πέντε χρόνια γίνονται. Αν δεν κερδίσει τώρα θα κερδίσει μετά», πρόσθεσε.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είπε πως χάρηκε τη συνάντηση με την κ. Αντωνιάδου και πρόσθεσε ότι κατά τη συνάντηση η κ. Αντωνιάδου τον ενημέρωσε ως οικονομολόγος και για την κρίση που υπάρχει σήμερα.

Σημείωσε ότι δεν γνώρισε ότι η υποψήφια Πρόεδρος εργαζόταν για μεγάλο διάστημα στην Κεντρική Τράπεζα.

«Με ενδιαφέρουν τα οικονομικά. Μου άφησε (η κ. Αντωνιάδου) μερικά έντυπα τα οποία θα διαβάσω το απόγευμα και την υπέρ- ευχαριστώ. Και πάλι ό,τι καλό να δώσει ο Θεός. Καλές επιτυχίες ευχόμεθα», συμπλήρωσε.

Η υποψήφια Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πραξούλα Αντωνιάδου, σε δηλώσεις της, είπε ότι κατά τη συνάντηση ενημέρωσαν τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου για τις προτάσεις τους τόσο όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο η Κύπρος μπορεί να εξέλθει από την οικονομική καταστροφή στην οποία έχει βρεθεί, καθώς και όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο, όπως είπε, «μπορούμε να προωθήσουμε την επίτευξη της επανένωσης της πατρίδας μας».

«Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Αρχιεπίσκοπο, όπως έχει αναφέρει και ο ίδιος. Με πολλή ειλικρίνεια και διαφάνεια έχουμε εξηγήσει τις απόψεις μας και είναι φανερό ότι υπάρχει μία έγνοια εκ μέρους όλων των πλευρών και ιδιαίτερα εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου για το πώς οι πολίτες αυτού του τόπου μπορούν επιτέλους να δουν καλύτερες μέρες», πρόσθεσε.

Η κ. Αντωνιάδου ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για τις ευχές που τους έδωσε και κατά την κοπή της βασιλόπιτας του «Mega» για να περάσουν στο δεύτερο γύρο.

«Όπως είχα πει, από το στόμα σας και στου Θεού τ’ αυτί, διότι εδώ υπάρχει άμεση επικοινωνία. Δεν μπορεί να υπάρξει πιο άμεση. Και βέβαια αναμένουμε και τη στήριξη των συμπολιτών μας. Εμείς παραμένουμε διαχρονικά συνεπής στον αγώνα μας για την επανένωση της πατρίδας μας, αλλά και την έξοδο αυτή την στιγμή από την οικονομική κρίση που υπάρχει και βάση των συγκεκριμένων εισηγήσεων και της ακαδημαϊκής επάρκειας και εμπειρίας που έχουμε, έχουμε συγκεκριμένες εισηγήσεις για το πώς πράγματι μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ