Σχόλιο 24H: Δημοκρατική ξεφτίλα η ακύρωση του debate του ΡΙΚ

 

Του Σωτήρη Παπαδοπούλου

Στις εκλογές του 2008, στον πρώτο γύρο ο Τάσσος Παπαδόπουλος είχε την στήριξη 2 κομμάτων του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ. Στο δεύτερο γύρο όλοι ήταν απέναντι στον Ιωάννη Κασουλίδη. Τι ίσχυε τότε; Ηταν ένας εκπρόσωπος του ενός υποψήφιου και ένας του άλλου; Δεν υπήρξε εκπομπή στον Πρώτο γύρο όπου στο ιδιο τραπέζι συζήτησης ηταν ένας του ΔΗΚΟ και ένας της ΕΔΕΚ;

Χθες βράδυ ο ΓΓ του ΑΚΕΛ και ακολούθως ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, θέλησαν να γίνουν πρωταγωνιστές ενός γνωστού επικοινωνιακού παιχνιδιού για να συσπειρωθούν οι κομματικοί οπαδοί τους.

Αν είναι να εχει παράπονο το ΑΚΕΛ, το δεύτερο κόμμα της Κύπρου για την προβολή του στο ΡΙΚ, τι θα πρέπει να λένε άλλες πολιτικές παρατάξεις. Δεν περίμενα ποτέ, την ώρα που ο κόσμος χάνεται, να μετρούν την Εζεκια Παπαϊωάννου, τα Τρέιλερ που δείχνει το ΡΙΚ πριν απο μια πολιτική εκπομπή.

Χθες είχαμε έναν διασυρμό της δημοκρατίας. Στην Κύπρο έχουμε προεδρικό σύστημα και όχι προεδρευομένη κοινοβουλευτική Δημοκρατια. Τα κόμματα είναι παράλληλα και ανεξάρτητα των υποψηφίων που στηρίζουν.

Συγχαρητήρια στους συναδερφους του ΡΙΚ που κράτησαν το ήθος της δημοσιογραφίας ψηλά. Δεν ανεχόμαστε πλέον απο τους πολιτικούς να ρίχνουν τις δικές τους ευθύνες στα ΜΜΕ για το γεγονός ότι δεν πείθουν.

Οι εκλογές ευτυχώς σε 9 ημέρες τελειώνουν.