Υπ. Εργασίας: Μπορεί να βρεθεί λύση στην οικοδομική βιομηχανία

 


 

Διαβάστε επίσης, “Δελτίο 24H-Σχόλιο Μακρίδη: «Με προστυχιά ο απεργοσπάστης…» (vid)” και “Δελτίο24H-Σχόλιο Ντάλτα: «Πνοή από τη νέα Κυβέρνηση» (vid)”.


 

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, στο Προεδρικό Μέγαρο, η κ. Χαραλάμπους ανέφερε ότι το Υπουργείο, παρά τις δυσκολίες, συνεχίζει τις προσπάθειες στη βάση της πρότασης που υπέβαλε πριν την έναρξη της απεργίας στις 23 του Γενάρη.

«Σαφέστατα τα πράγματα είναι δύσκολα και είναι δύσκολα γιατί κατά τη διάρκεια των συναντήσεων με την εργοδοτική πλευρά μπαίνουν κάποια καινούργια ζητήματα που δεν είχαν συζητηθεί προηγουμένως. Παρά τις δυσκολίες το Υπουργείο συνεχίζει εντατικά τις προσπάθειες και ελπίζω ότι αυτές οι προσπάθειες θα δώσουν αποτέλεσμα», είπε.  

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν δυσκολίες στο διάλογο, υπάρχουν ζητήματα που είναι καινούργια και πρέπει να τα χειριστεί το Υπουργείο.

«Αλλά σε αυτή τη διαδικασία δεν χρειάζεται να λέω πάρα πολλά. Κάνουμε πάρα πολλά και αυτό έχει σημασία για να βρεθεί λύση», επισήμανε.  

Ερωτηθείσα ποιο είναι το σημείο τριβής, είπε ότι εκείνο που δυσκολεύει την προσπάθεια του Υπουργείου είναι το γεγονός ότι εμφανίζονται καινούργια σημεία τριβής στη διαδικασία του διαλόγου με την Ομοσπονδία Εργολάβων Οικοδομών.

«Αυτό μας δυσκολεύει αλλά είμαστε σε μια διαδικασία να ξεπεράσουμε τις οποιεσδήποτε δυσκολίες για να δώσουμε λύση», συνέχισε.  

Εξέφρασε τέλος την πεποίθηση ότι «εάν υπάρξει προσήλωση στο σύστημα εργασιακών σχέσεων, εάν υπάρξει και γίνει αποδεκτό και κατανοητό ότι ψάχνουμε ένα συμβιβασμό που να απαντά στις ανησυχίες και των δύο πλευρών, εάν αυτό πρυτανεύσει, τότε μπορούμε να βρούμε λύση και το Υπουργείο έχε την υποχρέωση να ψάξει την κάθε δυνατότητα για λύση».  

Πηγή ΚΥΠΕ