Υποθεση Ήλιος: 10 χρόνια για τους τρεις-Εξαγοράζουν με 75.000


Διαβάστε επίσης, “Εφημερίδες: «Πάει γι’ αυτογκόλ το Προεδρικό για το ξέπλυμα»” και “Παρανάλωμα του πυρός έγινε πρακτορείο στοιχημάτων στην Λάρνακα”.


 Ο τέταρτος κατηγορούμενος, μηχανικός της Άλαν Ίργουϊν, ο οποίος έλεγξε το αεροσκάφος πριν την πτήση, αθωώθηκε.

Οι τρεις πρώτοι κατηγορούμενοι είναι ο Δημήτρης Πανταζής, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Κικκίδης, Διευθυντής Πτητικών Επιχειρήσεων και Γιάνκο Στοϊμένοφ, Αρχιπιλότος της εταιρείας.

Η Εισαγγελέας πρότεινε για τους τρεις που κρίθηκαν ένοχοι ποινή φυλάκισης συνολικά 122 ετών έκαστος, από την οποία πρέπει να εκτίσουν με βάση το νόμο δέκα χρόνια.

Επίσης προτάθηκε χρηματική μετατροπή της ποινής την οποία, η υπεράσπιση θεώρησε υπερβολικά υψηλή και ζήτησε τη μετατροπή της στο ελάχιστο, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Η υπεράσπιση ανέφερε ως ελαφρυντικά τον πρότερο έντιμο βίο και τη μετέπειτα καλή συμπεριφορά των τριών.

Τελικά, όπως αποφασίστηκε, οι τρεις κατηγορούμενοι με 75.000 ευρώ έκαστος, εξαγοράζουν την ποινή και γλυτώνουν τη φυλάκιση.

Το 24Η σας μεταφέρει την πρώτη αντίδραση των συγγενών των αδικοχαμένων επιβατών της Ήλιος. Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα μας, ο κ. Νικόλας Γιασουμή, Πρόεδρος των συγγενών της αεροπορικής τραγωδίας της Ήλιος, είπε πως η απόφαση του εφετείου Αθηνών, καταδεικνύει ότι όντως ευθύνονται κάποιοι και καταδικάζονται.

Πρόσθεσε ότι, θα προτιμούσαν η ποινή να μην είναι εξαγοράσιμη, ούτως ώστε να καταλάβουν το μέγεθος του κακού που έχουν κάνει σε τόσες οικογένειες, με την δολοφονία 121 ανθρώπων.

Άντρη Χαραλάμπους (Πηγή ΚΥΠΕ)