Να διώξουμε τα όρνια


Διαβάστε επίσης: 24H: Αποθέωση της ανθρωπιάς στην Λάρνακα (vid)!

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter 


Η αλήθεια είναι ότι φεύγοντας νεαρό παιδάκι για το εξωτερικό και παραμένοντας για τα περισσότερα από τα μισά χρόνια της ζωής μου στην Ευρώπη, πολλές ήταν οι φορές που συνειδητά έκανα χρόνια να ‘ρθω εδώ. Βλέπετε, είχα πάντα ένα παράξενο συναίσθημα στις επαφές μου με τους ντόπιους…

Με ενοχλούσε η συμπεριφορά του αρχοντοχωριάτη που έχουμε, η νοοτροπία μας ότι είμαστε ο ομφαλός της γης, ο αιώνιος διχασμός μας, η νησιώτικη μενταλιτέ μας, η απληστία μας, το γεγονός ότι περνάμε σαν ένα σουρωτήρι όλα τα κακά χαρακτηριστικά των λαών με τους οποίους έχουμε άμεση επαφή και κυρίως το πόσο μαλθακοί έχουμε γίνει. Και το πόσο εξαρτημένοι από τα χρήματα, κυρίως τα εύκολα, γίναμε. Ποτέ δεν είχα νοιώσει άνετα εδώ και πάντα ανυπομονούσα να βρεθώ στο αεροπλάνο της φυγής για να πάω στα ξένα.

Και ξαφνικά, μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, έλιωσε ο πάγος. Είδα τι γίνεται. Παρά τα τόσα αρνητικά μας, έχουμε άλλα τόσα θετικά. Και πολύ περισσότερα.

Αν κάποιοι δικαιούνται το 2013 να λένε ότι είναι Έλληνες, αυτοί είμαστε εμείς.

Είπαμε το «όχι» το μεγάλο και το πληρώνουμε. Δυστυχώς εδώ και χρόνια δεν έχουμε κάποιον πολιτικό ολκής, κάποιον που να μετράει. Ούτε εμείς, ούτε η Ελλάδα. Δεν έχουμε στρατηγική. ΑΛΛΑ έχουμε άλλα.

Μας σπρώξανε… Πέσαμε… Σηκωθήκαμε… Μας ξαναρίξαμε… Γλύφουμε τις πληγές μας… Και θα ξανασηκωθούμε! Γι’ αυτό να είστε βέβαιοι!

Μέσα στην στενοχώρια μας δείχνουμε το μεγαλείο μας. Βοηθάει ο ένας τον άλλο. Σε καμιά χώρα του κόσμου δεν μείνανε οι τράπεζες τόσες μέρες κλειστές. Και όλοι εδώ να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο. Κοινωνικό παντοπωλείο. Σοκαριστικές οι σκηνές, αλλά δείχνουν την αποφασιστικότητα μας να τα καταφέρουμε όλοι μαζί. Λόγια ενθαρρυντικά ο ένας στον άλλο. Χαμόγελα αλληλεγγύης. Είμαστε μόνοι μας, δεν έχουμε κανένα. Γι’ αυτό θα τα καταφέρουμε. Χωρίς φωστήρες και ψεύτικες υποσχέσεις.

Σταματάτε τώρα να ψάχνετε ένοχους. Θα τους ξεράσει μια υγιής κοινωνία. Πολλοί απ’ αυτούς δεν μπορούν ήδη να κυκλοφορήσουν. Έχουμε χρόνο. Τώρα πρέπει να γλύψουμε πληγές. Να βοηθήσουμε παθόντες αδελφούς. Να ετοιμαστούμε να διώξουμε τα όρνια που άρχισαν να πετάνε πάνω από τα κεφάλια μας. Για τα άλλα έχουμε χρόνο.

Γιατί την πατρίδα ουκ ελλάτω παραδώσω! Είναι καθήκον όλων μας αυτό!