Αφού ”βύθισε” τις αγορές… ανασκεύασε ο Ντάϊσελμπλουμ


Διαβάστε εδώ τί είχε πει πριν από λίγες ώρες περί επέκτασης του κυπριακού μοντέλου και σε άλλες χώρες. 

Aκολουθήστε μας στο facebook και στο twitter. 


Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ διαβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι η Κύπρος είναι μια ειδική περίπτωση και ότι το πρόγραμμα διάσωσης που εκπονήθηκε στη διάρκεια της νύχτας δεν θα χρησιμεύσει ως μοντέλο διευθέτησης άλλων προβλημάτων στο μέλλον.

“Η Κύπρος είναι μια ειδική περίπτωση, που παρουσιάζει ιδιαίτερες προκλήσεις, που χρειαζόταν τα μέτρα διάσωσης για να οποία συμφωνήσαμε χθες”, υπογραμμίζει ο Ντάισελμπλουμ σε σύντομη ανακοίνωσή του. “Τα προγράμματα μακροοικονομικής προσαρμογής εκπονούνται για να προσαρμοστούν ακριβώς στην κατάσταση της ενδιαφερόμενης χώρας και κανένα μοντέλο ή σχέδιο δεν χρησιμοποιείται”, υπογράμμισε ο Ντάισελμπλουμ.

Νωρίτερα σήμερα οι αγορές αντέδρασαν έντονα σε συνέντευξη του Ντάισελμπλουμ στην εφημερίδα Financial Times και σε ένα ειδησεογραφικό πρακτορείο, στην οποία ο επικεφαλής του Eurogroup έδειχνε πως εγκρίνει την ιδέα ότι το μοντέλο διάσωσης της Κύπρου θα μπορούσε να εφαρμοστεί μελλοντικά σε άλλες χώρες της ευρωζώνης με εύθραυστες οικονομίες.

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν αρνητικό κλίμα στα χρηματιστήρια που έκλεισαν “στο κόκκινο” και σαφή πτώση της ισοτιμίας του ευρώ.

Για περισσότερες ειδήσεις στο news247.gr, επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.