Ανοιξαν οι τράπεζες-ουρές αλλά και ψυχραιμία (vids)


Διαβάστε επίσης: Την αποκάλυψη του 24Η

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Ουρές αλλά και ψυχραιμία στους πολίτες. «Κάνουμε αυτό που μπορούμε-να σηκώσουμε τα λεφτά μας. Τίποτε άλλο. Σαν να έχουμε αποδεχτεί την μοίρα μας» λένε οι καταθέτες. 

Oι υπεύθυνοι των τραπεζών βγαίνουν κατά διαστήματα έξω από το εκάστοτε κατάστημα ζητώντας από τον κόσμο να κρατήσει την σειρά που έχει δημιουργηθεί και όπως όλα δείχνουν, οι καταθέτες ανταποκρίνονται.  


Άνοιγμα Τραπεζών από 24hcomcy

Ιδιαίτερος εκνευρισμός δεν παρατηρείται, παρά μόνον σε καταστήματα (λίγα αλλά υπαρκτά) που ακόμη δεν έχουν ανοίξει. Ωστόσο, άνδρες εταιρειών security διαβεβαιώνουν ότι όλοι θα εξυπηρετηθούν.

H αστυνομική παρουσία είναι έντονη. Αν και σε κάποια καταστήματα οι ουρές είναι τεράστιες, η οργάνωση αποδίδει. Την πόρτα περνούν τρία με τέσσερα άτομα την φορά.  

Υπενθυμίζουμε ότι σε όλα ανεξαιρέτως τα τραπεζικά ιδρύματα, (τα οποία θα εξυπηρετήσουν το κοινό μέχρι τις 18:00 το απόγευμα) το όριο ανάληψης παραμένει στα 300 ευρώ, ενώ δεν γίνονται δεκτές επιταγές. Οι επιχειρήσεις θα είναι σε θέση να εκτελούν εμπορικές συναλλαγές μέχρι 5.000 ευρώ ημερησίως, ανά λογαριασμό, χωρίς περιορισμό και να πληρώνουν τους μισθούς του προσωπικού τους. Από αύριο όλα επανέρχονται στους κανονικούς τους ρυθμούς. 

Πάγιες εντολές πληρωμών ή και μεταφορές χρημάτων μέσω χρεωστικής ή και πιστωτικής ή και προπληρωμένης κάρτας μπορούν να πραγματοποιηθούν μέχρι του ποσού των 5.000 ευρώ τον μήνα ανά πρόσωπο ανά πιστωτικό ίδρυμα.


Οι πρώτες εικόνες από τις τράπεζες της Κύπρου από depy6

 

Το 24H βίωσε από κοντά το άνοιγμα Τραπεζών και των Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων. Επικρατούσε τάξη, αν και σε κάποιες περιπτώσεις, οι πελάτες δεν κρατούσαν τη σειρά. Πάλι όμως χωρίς να προκληθούν προβλήματα. Στις Τράπεζες κυρίως όλα έδειχναν να κυλούν ομαλά.

 


Άνοιγμα τραπεζών ΣΠΕ-Λαϊκή-Κύπρου από 24hcomcy


Στη Λάρνακα δεν έγινε χαμός στις τράπεζες, αν και βέβαια η κίνηση ήταν αυξημένη.

 


Λαϊκη Τράπεζα Λάρνακα από 24hcomcy

Ανοιξε στις 12:25 το κεντρικό της Λαϊκής

Άνοιξε, στις 12:25 αντί στις 12:00, κάτω από ειδικά μέτρα ασφαλείας, αλλά μέσα σε τάξη και ομαλότητα, το κεντρικό κατάστημα της Λαϊκής Τράπεζας στην Λεμεσό.

Εντός του καταστήματος, επιτρέπεται  η είσοδος κατά ομάδες των τριών μέχρι πέντε ατόμων.

Έξω από κεντρικό κατάστημα της Λαϊκής βρίσκονται όπως ήταν αναμενόμενο, δεκάδες πολίτες, οι οποίοι αναμένουν να μπουν στο κατάστημα και να εξυπηρετηθούν. Το κατάστημα δεν άνοιξε στις 12:00, λόγω κάποιου μικρού τεχνικού προβλήματος, όπως αναφέρθηκε στους πολίτες. (Πηγή για ΛΑΙΚΗ: ΚΥΠΕ)