Άρχισαν οι επαφές Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες


 

Διαβάστε επίσης: Oλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Αμέσως μετά την άφιξή του στις Βελγική πρωτεύουσα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατευθύνθηκε στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπου θα είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τους Προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπέι και της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο για να γίνει μια πρώτη ανασκόπηση της κατάστασης ενόψει των επαφών που θα ακολουθήσουν.

Στις 16:00 ώρα Κύπρου η συνάντηση των τριών θα μετατραπεί σε γεύμα εργασίας, στο οποίο θα παρακαθίσουν επίσης ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισλεμπλουμ και ο Κοινοτικός Επίτροπος, Όλι Ρεν.

Από κυπριακής πλευράς θα μετάσχουν στη συνάντηση – γεύμα, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης και άλλοι παράγοντες.

 

Αναμένεται παράλληλα με τις επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας να σημειώνονται και άλλες κινήσεις μεταξύ άλλων Ευρωπαίων ηγετών.

Στο μεταξύ, στη Λευκωσία, ύστερα από οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας οι αρχηγοί των κομμάτων ενημερώθηκαν να βρίσκονται στο Προεδρικό Μέγαρο στις 5.00 το απόγευμα. Οι ηγέτες των κομμάτων, με επικεφαλής τον Προεδρεύοντα της Δημοκρατίας, Πρόεδρο της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου, θα ενημερωθούν από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τις μέχρι τότε επαφές του, ενόψει τη συνεδρίας του Eurogroup.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ