Δεν πείθει τους Γάλλους ο Ολάντ


 

Διαβάστε επίσης: Αναφορά του spiegel στο 24Η!

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Το 68% των Γάλλων κρίνει ότι ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος έδωσε μια τηλεοπτική συνέντευξη την Πέμπτη, «δεν ήταν πειστικός», σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου IFOP που δημοσιεύεται σήμερα στην Le Journal du Dimanche (JDD).

Το 61% όσων ερωτήθηκαν είπε ότι θεωρεί πως ο Ολάντ φάνηκε «αποφασιστικός» (αντίθετη άποψη εξέφερε το 39%), το 52% «ειλικρινής» (αντίθετη άποψη εξέφρασε το 48%) και το 51% «θαρραλέος» (αντίθετη άποψη διατύπωσε ένα 49%).

Όμως μόνο ένα 32% βρήκε ότι ο πρόεδρος Ολάντ ήταν «πειστικός» (το αντίθετο είπε ότι πιστεύει το 68%), μόνο το 38% είπε πως συμπέρανε ότι ο πρόεδρος «ακούει τους Γάλλους» (το αντίθετο έκρινε το 62%) και μόλις το 30% βρήκε ότι ήταν «καθησυχαστικός» (το αντίθετο εκτίμησε το 70%).

Σε ειδικότερες ερωτήσεις, για τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο πρόεδρος, το 70% των ερωτηθέντων είπε πως θεωρεί ότι ο Ολάντ «δεν ήταν πειστικός» όσον αφορά τις προσπάθειες μείωσης της ανεργίας (70%), τις προσπάθειες μείωσης του ελλείμματος διαμέσου της περιστολής των δημοσίων δαπανών (66%), θέματα δημοσιονομικής πολιτικής (65%) και σε ό,τι αφορά την Ευρώπη (63%).

Αντιθέτως ο Ολάντ εμφανίστηκε «πειστικός» όταν αναφέρθηκε στην γαλλική στρατιωτική επέμβαση στο Μαλί (69%), στο θέμα του γάμου των ομοφυλόφιλων ζευγαριών και της υιοθεσίας παιδιών από μέρους ομοφυλόφιλων ζευγαριών (51%), αλλά και στο θέμα των συντάξεων και των οικογενειακών επιδομάτων (49%), σύμφωνα με την έρευνα.

Η δημοσκόπηση έγινε την 29η Μαρτίου και δείγμα ήταν 573 πρόσωπα που δήλωσαν ότι παρακολούθησαν —εν μέρει ή ολόκληρη— τη συνέντευξη του Ολάντ στο France 2, το δεύτερο κανάλι της γαλλικής δημόσιας τηλεόρασης, μέρος ενός ευρύτερου δείγματος 1.054 ανθρώπων 18 ετών και άνω.

 

Πηγή: newsbeast.gr